ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς τελική συμφωνία συνταξιδεύουν τη Δευτέρα για το Eurogroup

Χωρίς τελική συμφωνία συνταξιδεύουν τη Δευτέρα για το Eurogroup

Σύγκλιση και καλή πρόοδος διαπιστώνεται στις συζητήσεις με την τρόικα, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά...

«Υπάρχει πρόοδος σε όλα τα μέτωπα και το δημοσιονομικό και το διαρθρωτικό», τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού αναπληρωτή, Χρήστου Σταϊκούρα, με τους επικεφαλής της τρόικας που διήρκεσε περίπου 3,5 ώρες.

Ωστόσο, παραμένουν ακόμα διαφορές και οι διαπραγματεύσεις πάντως θα συνεχιστούν μετά το Eurogroup στην 8 Οκτωβρίου. «Η δουλειά θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα», είπε ο ίδιος παράγοντας.

Βασικό αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν ο εγχώριος πιστωτικός τομέας και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Γι' αυτό και στη συνάντηση ήταν παρών ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος. Σημειώνεται ότι, από το δάνειο των 31,6 δις. ευρώ, περίπου 24 δις. ευρώ θα διατεθούν, μέσω του Ταμείου, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στόχος είναι να επιτευχθεί τη Δευτέρα στο Eurogroup μία θετική τοποθέτηση από τους προϊσταμένους τους, την κυρία Λαγκάρντ, τον κύριο Ρεν και τον κύριο Ντράγκι, που να λέει ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος.

Η θετική τοποθέτησή τους για την Ελλάδα θα δώσει την αφορμή να συνεχιστούν οι συζητήσεις για να υπάρξει σύγκλιση σε όλα, δημοσιονομικά και διαρθρωτικά.

Στόχος, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, είναι η έγκαιρη καταβολή της δόσης.

Η ρήτρα αιρεσιμότητας είναι στο τραπέζι και καταβάλλονται προσπάθειες να ενταχθεί συμμετρικά.

Κύκλοι του υπουργείου τονίζουν ότι δεν τίθεται θέμα για το επίδομα των ανέργων.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Κενά και διαφωνίες σε όλους τους τομείς

Στουρνάρας: Βάση δυνατής διαπραγμάτευσης η συμφωνία των αρχηγών

Στουρνάρας σε Τόμσεν: Τελείωσε - Σηκωθείτε και φύγετε!