ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή κατατίθεται την Πέμπτη ο προϋπολογισμός

Στη Βουλή κατατίθεται την Πέμπτη ο προϋπολογισμός

Στη Βουλή θα καταθέσει το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού 2014.

Εν συνεχεία, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα παρουσιάσει το σχέδιο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Την επόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η επεξεργασία του προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και την Τρίτη θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια. Η συζήτηση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, όπου και αργά το βράδυ θα γίνει η ψηφοφορία.

Το σχέδιο του προϋπολογισμού κατατίθεται στη Βουλή, ενώ δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική έγκριση της τρόικας. Έτσι, λοιπόν, δεν θα περιλαμβάνει νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά μόνο διαρθρωτικές παρεμβάσεις.

Τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έως σήμερα, είναι «ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω», καθώς, κατά την έκφραση στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, η «τρόικα βγάζει συνεχώς καινούργια φασούλια».

Αυή η στάση ώθησε κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου να δηλώσει χθες ότι «είναι 50- 50 οι πιθανότητες να προλάβουμε να κλείσουμε έως τις 9 Δεκεμβρίου» και τη συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την οποία η χώρα πρέπει να επιδείξει αποτελέσματα τουλάχιστον ως προς τα τέσσερα προαπαιτούμενα μέτρα.