ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρέφονται οι περικοπές στους ένστολους

Επιστρέφονται οι περικοπές στους ένστολους

Οι περικοπές στους ένστολους που έγιναν από την 1η Αυγούστου 2012 θα επιστραφούν με ισοδύναμα μέτρα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών .

Η επιστροφή αυτή των περικοπών αφορά τους μισθούς περίπου 268.500 εν ενεργεία στελεχών και αποστράτων ένστολων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, αφού η απόφαση του ΣτΕ επηρεάζει τις αποδοχές αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και Στρατιωτικών και των τριών Σωμάτων.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει να καθαρογραφούν οι αποφάσεις, υπολογίζοντας, πάντως, ότι το κόστος είναι περίπου 500 εκατ. ευρώ για την καταβολή των αναδρομικών και λίγο κάτω από 500 εκατ. ευρώ το ετήσιο κόστος ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου το κόστος που θα προκύψει για τους ένστολους, θα καλυφθεί από ισοδύναμα μέτρα σύμφωνα με την τελική συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα.

Έτσι οι ένστολοι αυτό που έχουν να περιμένουν είναι ότι θα λάβουν πίσω αναδρομικά τις περικοπές αλλά θα κληθούν να τις επιστρέψουν μέσω ισοδύναμων μέτρων που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Συγκεκριμένα οι ένστολοι με μισθό κάτω από 1.500 ευρώ από το Πάσχα και μετά αναμένεται να δουν μικρή αύξηση στις αποδοχές τους.

πηγη dikaiologita.gr

Διαβάστε επίσης

«Άκυρες» οι περικοπές αποδοχών στους ένστολους