ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Ενδιαφέρον εξαγοράς από Γάλλους

ΔΕΗ: Ενδιαφέρον εξαγοράς από Γάλλους

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EdF (Électricité de France) συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και εξέφρασετο ενδιαφέρον της εταιρείας για τη «Μικρή» αλλά και για τη «Μεγάλη ΔΕΗ».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» ο κ. Πρόλιο παρουσίασε στον πρωθυπουργό σενάρια που η EdF έχει επεξεργαστεί ήδη στη βάση του προγράμματος αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Το σενάριο που φέρεται να εξετάζει πιο «ζεστά» είναι η είσοδός της ως στρατηγικού επενδυτή στη «Μεγάλη» ΔΕΗ, η οποία θα έχει το 70% του δυναμικού της σημερινής Επιχείρησης. Το υπόλοιπο 30% θα εισφερθεί για τη δημιουργία της «Μικρής» ΔΕΗ.

Η EdF αναγνωρίζει ότι για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα πρέπει να επιλυθούν θέματα που συνδέονται με την παρουσία της στην αγορά μέσω της Elpedison (η EdF συμμετέχει στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού μέσω της ιταλικής Edison, η οποία λειτουργεί από κοινού με τα ΕΛΠΕ δύο μονάδες φυσικού αερίου 800 MW).

Η EdF εξετάζει και τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό για τη «Μικρή» ΔΕΗ. Οι τελικές της αποφάσεις, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές θα ληφθούν αφού εξεταστούν προσεκτικά και λεπτομερώς όλα τα θέματα.

Διαβάστε επίσης

Αυξάνονται αναδρομικά οι λογαριασμοί της ΔΕΗ