ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Πρόβλεψη για αύξηση της απασχόλησης

Alpha Bank: Πρόβλεψη για αύξηση της απασχόλησης

Oι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας επισημαίνουν πως «Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και μάλιστα με σημαντική αύξηση της απασχόλησης και με έγκαιρη έναρξη της διαδικασίας μείωσης της εξαιρετικά υψηλής ανεργίας».

"Στην ανατροπή αυτή συνέβαλε αναμφισβήτητα και η πολύ καλύτερη του αναμενομένου εκτέλεση του προϋπολογισμού της χώρας το 2012 και το 2013 (κάτω από εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες), η μεγάλη πρόοδος που σημειώθηκε στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η δραστική βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πραγματοποιήθηκε με υποδειγματικό τρόπο τον Μάιο-Ιούνιο 2013, με προσέλκυση και σημαντικών κεφαλαίων, ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ, από τον ιδιωτικό τομέα. Και από τότε, τα πράγματα περί την Ελλάδα άλλαξαν ριζικά" εκτιμούν οι αναλυτές.

"Οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα άρχισαν να προσδιορίζονται πλέον από τις αυτοδύναμες θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Οι προφήτες της κατάρρευσης δεν έχουν πια δυνατότητα να επηρεάσουν αρνητικά την πορεία της χώρας προς την ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη. Αντίθετα, είναι τώρα υποχρεωμένοι να επιδίδονται σε παντός καιρού αναλύσεις με τις οποίες προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί δεν ήρθε η κατάρρευση και η έξοδος από το ευρώ που με τόση σιγουριά και ανυπομονησία προέβλεπαν" αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank.

Διαβάστε επίσης

Γιούνκερ: Δεν αποκλείεται νέο κούρεμα για την Ελλάδα