TESTING

New Statesman: Η πρώτη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τη συμφωνία

New Statesman: Η πρώτη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τη συμφωνία

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στην New Statesman, η οποία βγήκε σήμερα στη δημοσιότητα, λίγες ώρες μετά τη συμφωνία (13/7/2015).

Πιστεύω και ελπίζω ότι η κυβέρνησή μας θα επιμείνει στην αναδιάρθρωση του χρέους...

"Πιστεύω και ελπίζω ότι η κυβέρνησή μας θα επιμείνει στην αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά να δεν μπορώ πω, ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών [Βόλφγκανγκ Σόιμπλε] πρόκειται ποτέ να υπογράψει κάτι τέτοιο. Αν το κάνει, θα είναι ένα θαύμα. " είχε πει ο πρώην ΥΠΟΙΚ στον δημοσιογράφο του Newstatesman, λίγο πριν τη συμφωνία, όπως γράφει στον πρόλογο της συνέντευξής του.
"Μια μερική διαγραφή των οφειλών της προς τη λεγόμενη «Τρόικα» - το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - ήταν απίθανο αλλά όχι αδύνατο. Τώρα, παρά την συνθηκολόγηση της κυβέρνησής της, η Ελλάδα δεν θα έχει την ελάφρυνση του χρέους και μπορεί ακόμα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης" είχε πει, πριν την συμφωνία, ο Γιάνης Βαρουφάκης..
Ο δημοσιογράφος κάνει αναφορά στην παραίτηση που ακολούθησε και παρουσιάζει τις δηλώσεις του πρώην ΥΠΟΙΚ μετά το θρίλερ και το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.
«Αυτή η χώρα πρέπει να σταματήσει να προσποιείται, θα πρέπει να σταματήσει να παίρνει νέα δάνεια" επανέλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης.