ΚΟΣΜΟΣ

Η Β. Κορέα διαθέτει πυραύλους ικανούς να πλήξουν τις ΗΠΑ

Η Β. Κορέα διαθέτει πυραύλους ικανούς να πλήξουν τις ΗΠΑ

Στρατηγικούς πυραύλους ικανούς να πλήξουν το έδαφος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι διαθέτει η Πιονγκγιάνγκ, σε απάντηση της νέας συμφωνίας ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Σεούλ για την επιμήκυνση του βεληνεκούς των νοτιοκορεατικών πυραύλων.

«Ο επαναστατικός στρατός (της Βόρειας Κορέας), περιλαμβανομένων των δυνάμεων των στρατηγικών πυραύλων, έχουν την ικανότητα να πλήξουν όχι μόνο τις αμερικανικές δυνάμεις στην κορεατική χερσόνησο, αλλά επίσης την Ιαπωνία, το Γκουάμ και ακόμη και το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Προσέθεσε δε, ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε εχθρό, «πυρηνική ικανότητα κατά πυρηνικής ικανότητας, πύραυλος κατά πυραύλου».

Οι απειλές της Πιονγκγιάνγκ διατυπώνονται σε απάντηση της ανακοίνωσης την Κυριακή από τη Σεούλ για την υπογραφή νέας συμφωνίας με την Ουάσινγκτον που θα της επιτρέψει σχεδόν να τριπλασιάσει το βεληνεκές των βαλλιστικών της πυραύλων, για να καλύψουν το σύνολο του εδάφους της Βόρειας Κορέας.

Το βεληνεκές των νοτιοκορεατικών πυραύλων θα επιμηκυνθεί στα 800 χιλιόμετρα, από 300 σήμερα και θα καλύπτει τμήμα της Κίνας και την Ιαπωνία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν δύναμη 28.500 στρατιωτών στο έδαφος της Νότιας Κορέας και παρέχουν την εγγύηση της πυρηνικής τους ομπρέλας σε περίπτωση επίθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Απαισιόδοξο το ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη και την ανεργία

Mila Kunis: Αναδείχτηκε η «πιο σέξι γυναίκα»