ΚΟΣΜΟΣ

Μάρτυρας: Βίαιος καυγάς στο σπίτι του Πιστόριους

Μάρτυρας: Βίαιος καυγάς στο σπίτι του Πιστόριους

Τον ισχυρισμό του Όσκαρ Πιστόριους, ότι το βράδυ πριν το φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ, το ζευγάρι είχε κοιμηθεί λίγο μετά τις 22:00 έρχεται να αμφισβητήσει η κατάθεση ενός γείτονα.


Ο αθλητής υποστήριζε πως δεν ξύπνησε παρά λίγο πριν από το επεισόδιο και πυροβόλησε την πόρτα της τουαλέτας επειδή φοβόταν πως είχε εισβάλει ένας κλέφτης και νόμιζε πως η φίλη του ήταν ακόμη στο κρεβάτι.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Ζέρι Νελ αμφισβήτησε στο δικαστήριο την εκδοχή του, λέγοντας πως ένας μάρτυρας τον είχε ακούσει να διαπληκτίζεται για πολλή ώρα και με βίαιο τρόπο με τη σύντροφό του.

«Το θύμα ήταν ντυμένο τη στιγμή των πυροβολισμών», υπογράμμισε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος «άνοιξε εσκεμμένα πυρ προς τη λεκάνη της τουαλέτας από μια απόσταση 1,5 μέτρου».

Η Ρίβα Στέενκαμπ φορούσε λευκά σορτς και μαύρο μπλουζάκι και ήταν καλυμμένη με πετσέτες τη στιγμή που έφτασαν οι πρώτες βοήθειες, διευκρίνισε.

«Όταν ανοίγετε την πόρτα, η λεκάνη της τουαλέτας βρίσκεται στα αριστερά σας. Πρέπει συνεπώς να γυρίσετε λίγο και να πυροβολήσετε με γωνία για να χτυπήσετε τη λεκάνη», διευκρίνισε ο ερευνητής Χίλτον Μπόθα, ο οποίος παρουσίασε στο δικαστήριο ένα σχέδιο του τόπου του εγκλήματος.

Επίσης, ανακοίνωσε πως ο κατηγορούμενος θα διωχθεί και για παράνομη κατοχή πυρομαχικών. «Βρήκαμε ένα κουτί με σφαίρες των 38 χιλιοστών. Δεν διαθέτει άδεια κατοχής τέτοιων σφαιρών», δήλωσε προς το ακροατήριο του δικαστηρίου της Πρετόρια που πρόκειται να αποφασίσει για την ενδεχόμενη αποφυλάκιση του Πιστόριους με εγγύηση.