ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Οι Παραολυμπιακοί θα αμβλύνουν τις εντάσεις

Πούτιν: Οι Παραολυμπιακοί θα αμβλύνουν τις εντάσεις

Την ελπίδα οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι να συμβάλουν «στην άμβλυση των εντάσεων» που προκλήθηκαν από την κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με το Κίεβο εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ελπίζω ότι οι Παραολυμπιακοί θα μπορέσουν να αμβλύνουν κάπως της εντάσεις γύρω από το θέμα της Ουκρανίας», είπε ο Πούτιν στον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Φίλιπ Κρέιβεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην πόλη όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες.

Λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, η ουκρανική ομάδα που βρίσκεται στο Σότσι ανακοίνωσε ότι δεν θα τους μποϊκοτάρει, όμως εξέφρασε ξεκάθαρα την αποδοκιμασία της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κριμαία.

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, η οποία από τις αρχές του μήνα έκανε καθημερινά προσπάθειες να πείσει την Ουκρανία να συμμετάσχει στους αγώνες, υποδέχτηκε με ανακούφιση την είδηση αυτή.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόφαση της Ουκρανίας δεδομένου ότι επιθυμούμε να έχει το προβάδισμα ο αθλητισμός έναντι όλων των άλλων και οι ομάδες να συμμετάσχουν πλήρεις στους αγώνες οι οποίοι είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είναι φανταστικοί», είπε ο Κρέιβεν.

«Η Επιτροπή συνεργάστηκε στενά με την Ουκρανική Παραολυμπιακή Επιτροπή όλη την εβδομάδα ώστε οι αθλητές να παραμείνουν στο Σότσι», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα είναι παρών στην τελετή έναρξης. Ωστόσο, πολλές χώρες, όπως η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, αποφάσισαν να μην στείλουν επίσημες αντιπροσωπείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις στην Κριμαία.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Δύο μέτρα και δύο σταθμά τηρεί ο ΟΑΣΕ για την Κριμαία

«Η Μόσχα δεν θέλει νέο Ψυχρό Πόλεμο»

Τιμοσένκο: Κίνδυνος ανταρτοπόλεμου στην Κριμαία

Η Ουκρανία ανακαλεί τους φοιτητές από τη Ρωσία

Ουκρανία: Τους 30.000 έχουν φτάσει οι Ρώσοι στρατιώτες στην Κριμαία

Το Kίεβο καλεί τη Μόσχα σε απόσυρση στρατευμάτων και διάλογο

Η Μόσχα επικρίνει το ΝΑΤΟ για τους περιορισμούς απέναντι στην Ουκρανία

Γερμανία: Ο λαός δε θέλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

«Δεν θα υπάρξει ποτέ πόλεμος ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα»

Επιπλέον κυρώσεις για τη Ρωσία σκέφτεται ο Φαμπιούς

Καρδιακή προσβολή υπέστη ο Γιανουκόβιτς

Η Ρωσία θα σεβαστεί την «ιστορική επιλογή» της Κριμαίας