ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα-Μαλαισία: Ομάδα έκτακτης ανάγκης για το αγνοούμενο αεροσκάφος

Κίνα-Μαλαισία: Ομάδα έκτακτης ανάγκης για το αγνοούμενο αεροσκάφος

Περίπου 160 Κινέζοι επέβαιναν στην πτήση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν δύο ώρες μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200, το οποίο μετέφερε 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος, έχασε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η κινεζική πρεσβεία στη Μαλαισία σχημάτισε μια ομάδα έκτακτης ανάγκης με επικεφαλής τον πρέσβη, ανακοίνωσε το πρακτορείο Ειδήσεων Σίνχουά.

Οι βιετναμέζικες αρχές συνεργάζονται στενά με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μαλαισίας και της Κίνας για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, το οποίο εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο και τα ίχνη του εξαφανίστηκαν προτού εισέλθει στον εναέριο χώρο της Κίνας, δήλωσε ο επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Βιετνάμ, Λάι Σουάν Ταν.

«Λυπούμαστε βαθύτατα που χάσαμε κάθε επαφή με την πτήση MH370, η οποία αναχώρησε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της εταιρείας. «Κύριο μέλημα της εταιρείας είναι να συνεργαστούμε με τις αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους επιβάτες, το πλήρωμα και τις οικογένειές τους».

Διαβάστε επίσης:

Μαλαισία: Η Κίνα δεν έχει λάβει καμία αναφορά για συντριβή αεροπλάνου

Μαλαισία: Η Malaysia Airlines έχασε επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της