ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Οι αντάρτες αποσύρονται από το Γιάμπρουντ

Συρία: Οι αντάρτες αποσύρονται από το Γιάμπρουντ

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της εκκαθάρισης του Γιάμπρουντ από τους αντάρτες που είχαν ταμπουρωθεί επί μήνες στην πόλη αυτή και άρχισαν ήδη να απομακρύνουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς με τους οποίους οι αντικαθεστωτικοί είχαν παγιδεύσει τους δρόμους, ανέφερε μια στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερς.


Η κατάληψη του Γιάμπρουντ, του τελευταίου μεγάλου προπυργίου των ανταρτών κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, στα βόρεια της Δαμασκού, θα βοηθήσει τις δυνάμεις του Άσαντ να αποκλείσουν τον ανεφοδιασμό των ανταρτών από τη γειτονική χώρα.

Η πηγή είπε ότι οι περισσότεροι αντάρτες έφυγαν από το Γιάμπρουντ τα ξημερώματα σήμερα, μία ημέρα αφότου οι κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν στις ανατολικές συνοικίες της πόλης και κατέλαβαν πολλά υψώματα στρατηγικής σημασίας.

Ένας μαχητής του Μετώπου Νόσρα, που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ότι οι αντάρτες αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να κατευθυνθούν προς τα γειτονικά χωριά όπως το Χος Άραμπ, το Ράνκος και η Φλέιτα. Τόνισε όμως ότι δεν σκοπεύουν να αποσυρθούν στην πόλη Άρσαλ μια πόλη που βρίσκεται στον Λίβανο και την οποία είχαν χρησιμοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν.