ΚΟΣΜΟΣ

Αυστηρή προειδοποίηση Μόσχας προς το Βουκουρέστι

Αυστηρή προειδοποίηση Μόσχας προς το Βουκουρέστι

H ρωσική κυβέρνηση απηύθυνε σήμερα μια προειδοποίηση στη Ρουμανία διότι κρατικοί αξιωματούχοι προέβησαν σε «αντιρωσικές», σύμφωνα με τη Μόσχα, δηλώσεις σε σχέση με την ουκρανική κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο δεν είναι προς το συμφέρον «κανενός».

«Η Ρωσία έχει σημειώσει μια σειρά νέων αντιρωσικών δηλώσεων του Ρουμάνου προέδρου Τραϊάν Μπασέσκου» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ένα δελτίο Τύπου.

«Ο Ρουμάνος ηγέτης κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διέπραξε μια "επίθεση εναντίον της Ουκρανίας" κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τη συμπλήρωση των 10 χρόνων της εισχώρησης της Ρουμανίας στο ΝΑΤΟ» εξήγησε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής της ρουμανικής διπλωματίας Τίτους Κορλατεάν δεν «πάει πίσω».

«Αντιλαμβανόμαστε πίσω από αυτές τις επιθέσεις την ξεκάθαρη πρόθεση του Βουκουρεστίου να αγνοήσει τα γενεσιουργά αίτια της ουκρανικής κρίσης» ανέφερε η ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.

«Αυτή η αντιρωσική ρητορική από τη ρουμανική ηγεσία δεν είναι προς το συμφέρον κανενός» σχολίασε η Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρουμανία κατήγγειλε το Μάρτιο τη ρωσική «επίθεση» στην Κριμαία και το «παράνομο» δημοψήφισμα που οδήγησε στην προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου στη Ρωσία, ενώ ο πρόεδρος Μπασέσκου κάλεσε να «αναδιαταχθούν» οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Λαβρόφ: Η Ουκρανία πρέπει να κάνει αληθινή τροποποίηση του Συντάγματος