ΚΟΣΜΟΣ

Κλειστός για το κοινό ο Πύργος του Άιφελ εξαιτίας απεργιακών κινητοποίησεων

Κλειστός για το κοινό ο Πύργος του Άιφελ εξαιτίας απεργιακών κινητοποίησεων

O Πύργος του Άιφελ, σύμβολο του Παρισιού και ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, έκλεισε για το κοινό από σήμερα το πρωί εξαιτίας μιας απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι που είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια του μνημείου.


Η Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE) ανακοίνωσε το κλείσιμο του Πύργου, ύψους 324 μέτρων, σε ένα δελτίο τύπου στο οποίο «καταγγέλλει αυτή την κινητοποίηση η οποία δεν ανακοινώθηκε εκ των προτέρων, ενώ εκφράζει τη λύπη της που οι επισκέπτες του θα τιμωρηθούν».

Το προσωπικό ασφαλείας, που εργάζεται στην ιδιωτική εταιρεία MR Sécurité et Sécurité Services η οποία έχει αναλάβει τις εν λόγω υπηρεσίες, διεκδικεί από τον εργοδότη του ένα ειδικό μπόνους για τον Πύργο του Άιφελ ύψους 300 ευρώ, μισθολογική αύξηση, «τον άμεσο τερματισμό της συνεχούς προσφυγής σε προσωρινούς εργαζόμενους στον χώρο του Πύργου του Άιφελ» και την καταβολή των εξόδων μετακίνησής του κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το συνδικάτο CGT.

Διαπραγματεύσεις διεξάγονταν νωρίτερα σήμερα μεταξύ του προσωπικού που απεργεί και του γενικού διευθυντή της εταιρείας.

Τον Δεκέμβριο του 2010 και στη συνέχεια τον Ιούνιο του 2013, το μνημείο είχε κλείσει για ένα διάστημα 2 ημερών εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν ξεκινήσει περίπου 300 εργαζόμενοι οι οποίοι υπερασπίζονταν τις διεκδικήσεις τους σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, τους μισθούς και την ασφάλεια.
Ο Πύργος του Άιφελ υποδέχεται μεταξύ 25.000 και 30.000 επισκέπτες καθημερινά, 7 ημέρες την εβδομάδα (συνολικά 7 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο).

Διαβάστε επίσης: Σάλος στη Γαλλία με τις δηλώσεις του Γκοντάρ υπέρ της Λεπέν