ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Στέρηση αξιοπρέπειας να μη μπορείς να κερδίσεις το ψωμί σου

Πάπας Φραγκίσκος: Στέρηση αξιοπρέπειας να μη μπορείς να κερδίσεις το ψωμί σου

Στη σημασία της εργασίας ως κύριο στοιχείο της ανθρώπινης οντότητας, εστίασε ο πάπας Φραγκίσκος σε ομιλία του στην περιφέρεια Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας.

«Το να μην έχει κανείς εργασία δε σημαίνει μόνο ότι δεν έχει τα αναγκαία προς το ζην. Μπορούμε να τρώμε κάθε μέρα ζητώντας την βοήθεια εθελοντικών οργανώσεων όπως είναι η καθολική Caritas ή και πολλές άλλες», εξήγησε ο ποντίφικας, προσθέτοντας:

«Το πρόβλημα είναι το να μη μπορεί κανείς να κερδίσει το ψωμί του τον κάνει να στερείται και την αξιοπρέπειά του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η πείνα, αλλά η αξιοπρέπεια. Πρέπει να την υπερασπισθούμε, μας την προσφέρει η εργασία».

Ο Φραγκίσκος κάλεσε παράλληλα τους πιστούς «να διαδώσουν παντού την κουλτούρα της αλληλεγγύης, ιδίως όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την πληγή της ανεργίας. Μια αντιμετώπιση η οποία απαιτεί συνεχή προσπάθεια και θάρρος εκ μέρους όλων».

Μιλώντας στις δεκάδες χιλιάδες κατοίκων της περιοχής Μολίζε, ο Αργεντινός ποντίφικας ζήτησε επίσης «να μπορέσει να επιτευχθεί και στην περιοχή αυτή ένα σύμφωνο για την εργασία».

Ο πάπας Xόρχε Μάριο Βεργκόλιο υπογράμμισε, τέλος ότι «η Κυριακή χωρίς εργασία - εκτός, βέβαια, από τις αναγκαίες υπηρεσίες - χρησιμεύει για να αποσαφηνισθεί ότι η προτεραιότητα δεν αποτελείται από το οικονομικό, αλλά από το ανθρώπινο στοιχείο».

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Απίστευτο ατύχημα! Έπεσαν σε κρατήρα και τους πάτησε φορτηγό! (video)

Μάντσεστερ: Έπνιξε την ξαδέρφη του κατά τη διάρκεια περίεργων ερωτικών παιχνιδιών!

Μεξικό: Η συγκινητική εξομολόγηση ενός πραγματικού λυκάνθρωπου (video+photos)

ΗΠΑ: Σάλος με τη σέξι τσιρλίντερ που σκοτώνει σπάνια άγρια ζώα! (photos)

Ιράκ: Το πρώτο δημόσιο κήρυγμα του ηγέτη των τζιχαντιστών (video)

Ρωσία: «Τρελό» φορτηγό πετά πεζούς στον αέρα! (video)

ΗΠΑ: «Επίθεση» καρχαρία σε γιαγιά! (video)

ΗΠΑ: Αστυνομικός χτυπά με απίστευτη βιαιότητα ανήμπορη γυναίκα! (vid)

Ρωσία: Έκαναν σεξ δημοσίως σε σιντριβάνι! (video+photo)