ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα νεκροί από τον τυφώνα Ράμασουν στις Φιλιππίνες (pics+video)

Δέκα νεκροί από τον τυφώνα Ράμασουν στις Φιλιππίνες  (pics+video)

370.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ενώ κλειστά είναι τα σχολεία. Χωρίς ρεύμα δεκάδες περιοχές

Ο τυφώνας Rammasun, η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε τη χώρα φέτος, πέρασε στα νότια της Μανίλα, την Τετάρτη αφού διέσχισε το κεντρικό νησί της Luzon, όπου έριξε δέντρα και έκοψε ηλεκτροφόρα καλώδια προκαλώντας ηλεκτροπληξίες και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Ο Richard Gordon, πρόεδρος του Εθνικού Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων, δήλωσε ότι υπάρχει ελάχιστη βλάβη στην πρωτεύουσα, αλλά το προσωπικό προσπαθεί να σώσει ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι από πτώση συντριμμιών στην πόλη Μπατάνγκας στα νότια, όπου δύο άνθρωποι ηλεκτροπληξία. «Δεν έχουμε λάβει αναφορές για μεγάλες πλημμύρες στο μετρό της Μανίλα, επειδή ο τυφώνας δεν έφερε μεν βροχή, αλλά οι άνεμοι ήταν δυνατοί», είπε.

Μία 25χρονη γυναίκα σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από την πτώση μίας ηλεκτροφόρας κολώνας όταν ο τυφώνας έπληξε την ανατολική ακτή, την Τρίτη. Μια έγκυος γυναίκα σκοτώθηκε όταν ένας τοίχος κατέρρευσε στο σπίτι της στην επαρχία Quezon, νότια της πρωτεύουσας.

Το Σύστημα Διαπραγμάτευσης Χρηματιστηρίου των Φιλιππίνων που χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές ξένου συναλλάγματος,είναι κλειστά.

Περισσότεροι από 200 διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν.

Ένα αεροπλάνο των Singapore Airlines, Boeing 777-200, υπέστη μια τρύπα στην αριστερή πτέρυγα του όταν ριπές ανέμου έσπρωξαν το αεροσκάφος πέντε μέτρα στην άσφαλτο του αεροδρομίου της Μανίλα.

Διαβάστε επίσης: Απειλητικά προσεγγίζει τις Φιλιππίνες ο τυφώνας Ράμασουν