ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ανήλικο παιδί το ένα στα τέσσερα θύματα

Γάζα: Ανήλικο παιδί το ένα στα τέσσερα θύματα

Οι φωνές που ζητούν να τερματιστεί άμεσα η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού ολοένα και πληθαίνουν, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι φτάνουν μέχρι το Ισραήλ και τα αυτιά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σήμερα ήταν η σειρά του Ερυθρού Σταυρού να αναφερθεί στα όσα τραγικά συμβαίνουν εδώ και 24 μέρες στη Γάζα. «Το ανθρώπινο κόστος στην περιοχή είναι τεράστιο. Σκεφτείτε ότι εκτός από τις απώλειες ζωών, υπάρχει και δεύτερο δράμα. Αυτοί που μένουν πίσω και κυρίως τα παιδιά, βιώνουν τέτοιες στιγμές και η συνείδησή τους καταγράφει τέτοιες εικόνες που οι πληγές στην ψυχολογία τους δεν πρόκειται να επουλωθούν ποτέ», τόνισε ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στη Μέση Ανατολή, Ρόμπερτ Μαρντίνι, συμπληρώνοντας ότι το ένα στα τέσσερα θύματα από πλευρας Παλαιστινίων, είναι ανήλικο παιδί.

Ο Μαρντίνι αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο έργο του ο Ερυθρός Σταυρός τονίζοντας το προφανές. «Οι βομβαρδισμοί καταστρέφουν πολύτιμο ιατρικό υλικό με αποτέλεσμα να μειώνονται τα ήδη λιγοστά όπλα που έχουμε στα χέρια μας».

Νοσοκομεία του Ιράν έτοιμα να υποδεχθούν τραυματίες

Έτοιμα να υποδεχθούν Παλαιστίνιους που βρίσκονται σε ανάγκη ιατρικής περίθαλψης είναι τα νοσοκομεία της Τεχεράνης, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας του Ιράν, Αλί Ραμπιέι.

Ο Ραμπιέι, μάλιστα, ζήτησε από τη UNICEF να βοηθήσει ώστε τα νοσοκομεία της Τεχεράνης να μπορούν να λαμβάνουν μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας που δίδεται από κάθε πλευρά της γης για τους Παλαιστίνιους.

Βίντεο-απόδειξη από τους Ισραηλινούς

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο καταγράφεται η επιχείρηση των στρατιωτών να καταστρέψουν σήραγγα της Χαμάς η είσοδος της οποίας βρίσκεται κοντά στην αγορά που βομβάρδίστηκε χθες με αποτέλεσμα να χαθούν 17 ζωές. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του βίντεο στρατιώτες εισβάλλουν σε σπίτι και βρίσκουν διαφόρων ειδών όπλα. Όπως είναι προφανές, το Ισραήλ θέλησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη χθεσινή επίθεση. Διότι μπορεί όντως να ανακαλύφθηκαν σήραγγα και όπλα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δικαιούνταν να βομβαρδίσουν την αγορά την ώρα που υποτίθεται ότι ήταν σε ισχύ η εκεχειρία.

Για να δείτε το βίντεο που δημοσιεύει η Telegraph, πατήστε εδώ

Υπέρ των επιχειρήσεων η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών

Την ώρα που σύσσωμη η κοινή γνώμη καταδικάζει τις ενέργειες του Νετανιάχου, οι Ισραηλινοί τάσσονται μαζικά υπέρ της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας. Κάτι που, βέβαια, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Οι μνήμες από τον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζει η νεολαία στο Ισραήλ είναι άλλωστε νωπές. Μπύρες, πατατάκια και αποθέωση κάθε φορά που ένας πύραυλος βρίσκει στόχο...

Διαβάστε επίσης:

Ισοπεδώνουν τη Γάζα- Ενισχύουν το στρατό τους οι Ισραηλινοί (pics+video)

ΟΗΕ κατά Ισραήλ: «Σκοτώσατε παιδιά στον ύπνο τους»

Λωρίδα της Γάζας: Στους 1.359 ανέρχονται οι νεκροί Παλαιστίνιοι

ΟΗΕ: Κανένα ασφαλές μέρος για τους Παλαιστίνιους

Γάζα: Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο