ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι τελωνειακοί περιμένουν τις ρωσικές φάλαγγες για έλεγχο

Ουκρανία: Οι τελωνειακοί περιμένουν τις ρωσικές φάλαγγες για έλεγχο

Oι Ουκρανοί τελωνειακοί και συνοριοφύλακες αναμένουν σε φυλάκιο του Ντόνετσκ τη φάλαγγα με την ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια, που παραμένει σταθμευμένη 30 περίπου χιλιόμετρα μακριά, προκειμένου να την επιθεωρήσουν.

Ο Πολ Πίκαρντ, επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην περιοχή, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επιθεώρηση δεν έχει ξεκινήσει, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που δόθηκαν νωρίτερα σήμερα από έναν εκπρόσωπο τύπου του ουκρανικού στρατού, το Λεονίντ Ματιούκιν.

«Κανένα φορτηγό δεν έχει φθάσει στο συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ.

Οι Ουκρανοί τελωνειακοί και συνοριοφύλακες έχουν περάσει τα σύνορα Ουκρανίας- Ρωσίας για να εργαστούν μαζί με τους Ρώσους συναδέλφους με στόχο να δώσουν το πράσινο φως για να περάσουν τα σχεδόν 300 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους κατοίκους στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών, διευκρίνισε ο ίδιος.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στο σημείο επιβεβαίωσαν ότι κανένα φορτηγό δεν έχει φθάσει.
Νωρίτερα σήμερα ο Λεονίντ Ματιούκιν, ο εκπρόσωπος τύπου του ουκρανικού στρατού, είχε δηλώσει ότι «η επιθεώρηση έχει ξεκινήσει στις 10 το πρωί τοπική ώρα στο συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ (Ρωσία)».

Διαβάστε επίσης:

Λιθουανία: «Ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός πέρασε τη νύχτα στην Ουκρανία»