ΚΟΣΜΟΣ

Γάλλος υφυπουργός κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Γάλλος υφυπουργός κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορούν έναν ακόμα Γάλλο...

Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορούν έναν ακόμα Γάλλο αξιωματούχο, τον υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης Ζορζ Τρον, δύο γυναίκες οι οποίες κατέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Ο Ζιλμπέρ Κολάρ, δικηγόρος των γυναικών, επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε τις προσφυγές εναντίον του υφυπουργού και ότι η κατηγορία είναι σεξουαλική παρενόχληση.

Ο δικηγόρος του Γάλλου υφυπουργού, Ολιβιέ Σνερμπ, απέρριψε τις προσφυγές και δήλωσε ότι του δόθηκε εντολή να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο Ζορζ Τρον δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι συζήτησε ήδη με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν για το θέμα.

Προσέθεσε επίσης ότι οι δύο γυναίκες είχαν απολυθεί από τις θέσεις τους στο δήμο της Ντραβέιλ, μιας πόλης έξω από το Παρίσι, της οποίας ο Τρον είναι δήμαρχος.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien φιλοξενεί συνέντευξη μιας από τις δύο ενάγουσες, η οποία περιγράφει τους λόγους της προσφυγής της.

Η γυναίκα λέει ότι αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της όταν άκουσε την είδηση για τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη.

«Όταν είδα ότι μια μικρή καμαριέρα μπορεί να τα βάλει με το Ντομινίκ Στρος Καν, είπα στον εαυτό μου ότι δεν έχω πια το δικαίωμα να σιωπώ», είπε η γυναίκα, που η εφημερίδα κατονόμασε για τις ανάγκες της συνέντευξης ως Λορά.

Από τη μεριά του, ο Τρον δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι οι προσφυγές κατατέθηκαν εναντίον του για λόγους αντεκδίκησης και άφησε να εννοηθεί ότι συνδέονται με μια τοπική προστριβή σχετικά με ακίνητα. Προσέθεσε δε, ότι οι δύο γυναίκες συνδέονται με την ακροδεξιά, η οποία είναι αναμιγμένη στην προστριβή.