ΚΟΣΜΟΣ

Θετικό το Ισραήλ στην πρόταση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων

Θετικό το Ισραήλ στην πρόταση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων
Θετικά υποδέχτηκε το Ισραήλ την πρόταση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων...

Θετικά υποδέχτηκε το Ισραήλ την πρόταση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους, τους οποίους κάλεσε να επαναλάβουν τις συνομιλίες χωρίς καθυστέρηση.

«Το Ισραήλ δέχεται ευνοϊκά την έκκληση του Κουαρτέτου για απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των μερών χωρίς προϋποθέσεις, όπως ζητήθηκε τόσο από τον πρόεδρο (Μπαράκ) Ομπάμα όσο και από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου» ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει επιφυλάξεις που θα τεθούν, σε εύθετο χρόνο, καλεί την Παλαιστινιακή Αρχή να ακολουθήσει το παράδειγμά του και να ξεκινήσει απευθείας διαπραγματεύσεις χωρίς καθυστέρηση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πριν από την επίσημη πρόταση του Κουαρτέτου (ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ και Ρωσία), είχε εκδοθεί σχετική ανακοίνωση μετά την υποβολή στις 23 Σεπτεμβρίου του αιτήματος για πλήρη ένταξη του κράτους της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη. Ως στόχο όριζε την επίτευξη στο τέλος του 2012 μιας τελικής συμφωνίας.