ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιξαν οι κάλπες

Άνοιξαν οι κάλπες

Ξεκίνησε η διαδικασία για τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών.

Στις 7:00 άνοιξαν οι κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.

Συνολικά καλούνται να ψηφίσουν 9.949.401 πολίτες ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι παραμένουν ίδιοι όπως στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει σταυρός προτίμησης για τους υποψηφίους βουλευτές, καθώς εκλέγονται με λίστα πράγμα που σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν να ψηφίσουν.

Σε αυτές τις εκλογές συμμετέχουν 21 συνδυασμοί έναντι των 31 της 6ης Μαΐου.

Όσον αφορά τον αριθμό των υποψηφίων βουλευτών, ανέρχονται σε 4.873 σε σχέση με τους 6.500 του Μαΐου.

Πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται περίπου στις 21:30. Όσοι ψηφοφόροι έχουν απορίες ή θέλουν κάποια πληροφορία μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα : 213 1361500 και 213 1364500 ή στην να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του υπυοργείου Εσωτερικών. Όσοι θέλουν να μάθουν πού ψηφίζουν μπορούν να πατήσουν ΕΔΩ

Σε περίπτωση που κάποιος δεν βρει το όνομά του στους εκλογικούς καταλόγους του οικείου Δήμου, και δεν στερείται του εκλογικού του δικαιώματος, μπορεί να αναζητήσει πιστοποιητικό εγγραφής σας στα δημοτολόγια, με την επίδειξη του οποίου ασκείται κανονικά το εκλογικό δικαίωμα. Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες που είναι γραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων. Σημειώνεται ότι για το λόγο αυτό τα καταστήματα των Δήμων θα παραμείνουν ανοιχτά καθόλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας».

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών είναι άκυρα τα ψηφοδέλτια των προηγούμενων εκλογών, και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση παρότι δεν προβλέπεται σταυροδοσία, θα προσμετράται ως έγκυρο το σχετικό ψηφοδέλτιο.

Στις 8.30 το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις μετά τον γενικό έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις υπηρεσίες προικειμένου να διαπιστωθεί ότι όλα λειτουργούν ομαλά.