ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καιρός Πάσχα 2020: Τι λέει ο Αρναούτογλου για τη Μεγάλη Εβδομάδα...

Καιρός Πάσχα 2020: Τι λέει ο Αρναούτογλου για τη Μεγάλη Εβδομάδα...

Καιρός: Τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου «οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες στην βόρεια και κυρίως στην βορειοανατολική Ευρώπη κινούμενες νοτιότερα προς τα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, θα αφήσουν την χώρα μας την Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα εντελώς ανεπηρέαστη».

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανάρτησή του:

«Ο καιρός έως και την Κυριακή! Ερωτήματα για την περαιτέρω εξέλιξη!

Φίλες και φίλοι

Πολλά τα ερωτήματα σας, κυρίως από φίλους αγρότες, όσον αφορά στην περαιτέρω πορεία του καιρού έως και τα μέσα και λίγο παραπέρα του Απρίλη και κυρίως όσον αφορά στην πιθανότητα για παγετό!

Κατά την ταπεινή μου άποψη θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι περίπου και την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή 9-10 του μηνός, για να είμαστε σίγουροι (μελετώντας τα προγνωστικά στοιχεία εκείνων των ημερών), ότι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες στην βόρεια και κυρίως στην βορειοανατολική Ευρώπη κινούμενες νοτιότερα προς τα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, θα αφήσουν την χώρα μας την Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα εντελώς ανεπηρέαστη, καθώς θεωρώ ότι ολα τα σενάρια για τα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας είναι πραγματικά ακόμα ανοιχτά και χρήζουν περαιτέρω μελέτης και προσοχής το επόμενο 48ωρο κυρίως για τη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο!»

Η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Ο καιρός την Πέμπτη (9/4)

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ο καιρός την Παρασκευή (10/4)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός το Σάββατο (11/4)

Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοανατολικά και πρόσκαιρα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βορειοανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων (12/4)

Στα βορειοανατολικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ο καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα (13/4)

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός τη Μεγάλη Τρίτη (14/4)

Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, βαθμιαία όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, και κυρίως στα βόρεια, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα - Οι νεκροί και τα κρούσματα

Σχετικές ειδήσεις