ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εστίες Ζωγράφου: 8 συλλήψεις για κατάληψη δωματίων και ναρκωτικά – ΕΛ.ΑΣ.: «Δεν ήταν φοιτητές»

Εστίες Ζωγράφου: 8 συλλήψεις για κατάληψη δωματίων και ναρκωτικά – ΕΛ.ΑΣ.: «Δεν ήταν φοιτητές»

Σε συνολικά οχτώ συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των ερευνών στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου.

Από τους οχτώ συλληφθέντες οι έξι κατηγορούνται για κατάληψη δωματίων και οι δύο κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εφτά από τους οχτώ συλληφθέντες δεν έχουν την ιδιότητα του φοιτητή.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε το πρωί σε συνολικά 27 χώρους που τελούσαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπό κατάληψη στην Α΄ Φοιτητική Εστία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρών στις Εστίες ήταν Εισαγγελέας. Οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να υποβληθούν στην προβλεπόμενη από τον νόμο δακτυλοσκόπησή τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων κ.α.), αντιασφυξιογόνος μάσκα, 5 ξύλινα καδρόνια, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και μία φοιτητική ταυτότητα.

Τα κατασχεμένα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άλλους χώρους, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, παρουσία δεύτερου εισαγγελικού Λειτουργού, συνελήφθησαν 2 ημεδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητες κεταμίνης και mdma, δισκίο αμφεταμίνης, αντιασφυξιογόνος μάσκα και κουκούλα τύπου «full face». Παράλληλα σε άλλο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 γραμμάρια κάνναβης.

Σημειώνεται ότι και οι δύο παραπάνω συλληφθέντες δεν έχουν τη ιδιότητα του φοιτητή.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι 8 συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με ρουκέτες και όπλα στο αεροδρόμιο της Υεμένης