ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έρευνα Newsbomb.gr: Νέες αποκαλύψεις για τον «Dr Θάνατο» - Οι καταθέσεις που σοκάρουν

Έρευνα Newsbomb.gr: Νέες αποκαλύψεις για τον «Dr Θάνατο» - Οι καταθέσεις που σοκάρουν
ΙΝΤΙΜΕ

Αποκαλυπτική είναι η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη για τη δράση του ψευτογιατρού, Νίκου Κοντοστάθη, γνωστού ως «Δρ Νίκος Κόντος».

Τα στοιχεία είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς ανεβάζουν τον αριθμό των θανάτων από τη δράση του Κοντοστάθη στους 12 (στην αρχική δικογραφία γινόταν λόγος για τρεις θανάτους).

Το Newsbomb.gr φέρνει στο φως τις νέες καταθέσεις των ατόμων που έχασαν τους ανθρώπους τους από τα «μαντζούνια» του «Κόντου» αλλά και μία μαρτυρία πολίτη που είδε τη γυναίκα και μητέρα των τριών του παιδιών να αργοσβήνει ακολουθώντας τις «συνταγές» του ψευτογιατρού.

Πρόκειται για έναν κάτοικο των νοτίων προαστίων της Αθήνας, ο οποίος περιγράφει στο newsbomb: «Η γυναίκα μου εκκλησιαζόταν τις Κυριακές. Είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στον ιερέα της ενορίας της. Αυτός ήταν που της σύστησε τον Κοντοστάθη. Τους έφερε σε επαφή λέγοντας ότι ο Κοντοστάθης είναι ένας άνθρωπος που βοηθάει τον κόσμο. Η γυναίκα μου πείστηκε από τον ψευτογιατρό και άρχισε να ακολουθεί πιστά τις συστάσεις του. Άρχισε να τρώει μόνο αυτά που τις πρότεινε, ενώ διέκοψε τις χημειοθεραπείες. Της είχε κάνει κανονική πλύση εγκεφάλου. Εγώ της έλεγα ότι δεν γίνεται να τρώει για τρεις ημέρες μόνο μήλα. Ότι θα πεθάνει. Της έλεγα να απομακρυνθεί από αυτόν τον άνθρωπο. Φτάσαμε στο σημείο να τσακωνόμαστε για εκείνον συνέχεια, μέχρι που άρχισε να μου λέει ψέματα ότι δεν του μιλάει ενώ συνέχισε να τον συναντάει. Κάποια στιγμή η κατάσταση της υγείας της συζύγου μου επιδεινώθηκε. Την έβλεπα να αργοσβήνει. Τότε η σύζυγός μου κατάλαβε ότι έρχεται το τέλος. Απομονώθηκε και δεν ήθελε να βλέπει κανέναν. Οι γιατροί μου είπαν ότι η κατάστασή της επιδεινώθηκε απότομα από τότε που άρχισε να μην ακολουθεί τις συστάσεις των πραγματικών γιατρών. Η γυναίκα μου έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω εμένα και τα τρία παιδιά μας. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Εγώ άκουγα συνέχεια από τη γυναίκα μου για εκείνον αλλά δεν τον είχα δει ποτέ από κοντά. Έτσι τον αναγνώρισα από την τηλεόραση μετά τη σύλληψή του και προσέφυγα στις Αρχές».

Κυκλώματα με αποκλειστικές νοσοκόμες

Γυναίκα, η οποία έχασε τον άντρα της, έκανε λόγο στην κατάθεσή της στις Αρχές για πόλεμο κυκλωμάτων προώθησης θεραπευτικών βοτάνων.

«Παράλληλα με το φερόμενο ως Δόκτορα Κόντο δρούσαν δύο παρακυκλώματα εκ των οποίων το ένα είχε ως έργο την αλίευση υποψηφίων θυμάτων και τα μέλη της ήταν αποκλειστικές νοσοκόμες, κυρίως αλβανικής καταγωγής. Το άλλο κύκλωμα προωθούσε θεραπευτικά βότανα και σκευάσματα. Δεδομένου ότι το έτος 2008 η λίστα αναμονής των καρκινοπαθών στα δημόσια νοσοκομεία για χορήγηση ακτινοθεραπείας ήταν πολύ μεγάλη με χρονική καθυστέρηση μεγαλύτερη του έτους, τα κυκλώματα αυτά είχαν μεγάλη ζήτηση.

Δεδομένης της κατάστασης που επικρατούσε στη δημόσια υγεία και εν αναμονή των ακτινοθεραπειών, κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι εκμεταλλευόμενοι την αγωνία του μελλοθάνατου συζύγου μου, του πρότειναν άμεσες θεραπείες με σκευάσματα και ενέσιμα φάρμακα αμφιβόλου προελεύσεως, τα οποία διέθεταν σε εξωπραγματικές τιμές».

Στη συνέχεια περιγράφει πως έχασε το σύζυγό της:

«Ο άντρας μου λάμβανε φαρμακευτική αγωγή και από τις δύο ομάδες. Με την πρώτη ομάδα συνεργάστηκε κυρίως στην αρχή, το έτος 2007 και με τη δεύτερη την ομάδα του Δόκτορα Κόντου μετά το θέρος του 2007 έως το θάνατό του, το Μάιο του 2010.

Το περίεργο είναι ότι μετά το θάνατό του διαπίστωσα ότι οι ανήκοντες σε αυτές τις δύο ομάδες ήταν τα ίδια άτομα, συνεργάτες δηλαδή, ενώ πριν το θάνατό του παρουσιάζονταν ως δύο ανταγωνίστριες ομάδες. Το συνολικό ποσό που έδωσα εγώ η ίδια για τη θεραπεία του συζύγου μου στον Δόκτορα Κόντο αποκλειστικά ανέρχεται στις 113.000 ευρώ.

(…) Η γνωριμία της συζύγου μου με τον Νίκο Κόντο μέσω του πατέρα…, ο οποίος έλεγε τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο. Η σύζυγός μου πείστηκε και από τον Νίκο και από τον πατέρα … να ακολουθήσει αυστηρή διατροφή (δηλαδή να μην τρώει γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέατα και ψάρι και να τρώει όσπρια, φρούτα, σκόρδα, τζιντζερ και άλλα), να πίνει βότανα.

Θυμάμαι τη γυναίκα μου να λέει στον Κόντο ότι «δεν νιώθω καλά με την αγωγή που μου δίνεις» και αυτός να της απαντάει «μη φοβάσαι δεν θα σε αφήσω εγώ να πεθάνεις».

Κούγιας στο Newsbomb.gr: Απειλείται με ισόβια για κάθε θάνατο

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος θυμάτων του ψευτογιατρού, δηλώνει στο newsbomb:

«Ενώ η αρχικώς ασκηθείσα ποινική δίωξη ήταν για τα αδικήματα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αδικήματα για τα οποία κρατήθηκε προσωρινά ο κατηγορούμενος, το κυρίαρχο πλέον αδίκημα που κατηγορείται ότι διέπραξε είναι αυτό της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή. Μετά από την επέκταση της ποινικής δίωξης, ερευνάται η εγκληματική δράση του κατηγορουμένου για το σοβαρότερο αδίκημα που προβλέπεται στον ποινικό κώδικα και για το οποίο για κάθε θάνατο προβλέπεται ποινή ισόβιας καθείρξεως».

Το Άγιο Όρος και ο επιχειρηματίας

Αποκαλυπτική είναι και η κατάθεση γυναίκας, η οποία έχασε τον 53χρονο πρώην άντρα της:

«Παρακολουθώντας τηλεόραση, μόλις άκουσα στις ειδήσεις την υπόθεση του ψευτογιατρού, και είδα τη φωτογραφία του, τον αναγνώρισαν κατευθείαν.

Το έτος 2010 ήμουν διαζευγμένη με τον σύζυγό μου…, τότε ετών 53. Ο πρώην σύζυγός μου λοιπόν, ο οποίος απεβίωσε το 2013, είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας.

Ο πρώην σύζυγός μου εκείνη την περίοδο πήγαινε συχνά στο Άγιο Όρος με έναν γνωστό του επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας σύστησε στον πρώην σύζυγό μου, τον Κοντό Νικόλαο ως έναν βοτανολόγο που μπορεί να τον βοηθήσει.

Με το σύζυγό μου εκείνη την περίοδο είχαμε πάρει διαζύγιο και δεν ήξερα πως περνάει την καθημερινότητά του αλλά από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 επέστρεψα στο σπίτι του και μέναμε μαζί καθώς ήταν οι τελευταίοι μήνες της ζωής του και ήθελα να είμαι μαζί του.

Αυτούς τους τρεις μήνες είδα τον Κόντο μία φορά που ήρθε στο σπίτι του άντρα μου.

Άλλη μία φορά είχα δει τον Κόντο όταν μας κάλεσε στο σπίτι του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, σε ένα τεράστιο σπίτι.

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ο Κόντος έστελνε στον άντρα μου μέσω ταχυδρομείου πάρα πολλά σκευάσματα με βότανα και μπουκαλάκια με υγρά, τα οποία έλεγε ότι θα τα παίρνει και θα γιατρέψουν τον καρκίνο. Του έλεγε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και να μην ακούει τους γιατρούς. Ο πρώην άντρας μου πίστευε πάρα πολύ στον Κόντο γιατί πίστευε ότι βοηθάει κόσμο. Για αυτά τα σκευάσματα ο πρώην σύζυγός μου έδινε λεφτά στον Κόντο. Τον άκουγα στο τηλέφωνο να λέει κάποιες φορές 2.000 ευρώ, άλλες 700 ευρώ, άλλες 500 ευρώ και άλλες 5.000 ευρώ».

Πώς έχασα τον πατέρα μου

Άνθρωπος που έχασε τον πατέρα του περιγράφει την αναλγησία του Κοντοστάθη, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή βασάνιζε τον καρκινοπαθή:

«Ο πατέρας μου τον Απρίλιο του 2015 διαγνώστηκε με καρκίνο τέταρτου σταδίου στους πνεύμονες, στα νεφρά, στα επινεφρίδια και στον δεύτερο σπόνδυλο. Οι διάφοροι γιατροί που επισκεφτήκαμε μας είπαν προφορικά ότι ο προσδόκιμος χρόνος ζωής του κυμαίνεται από 6 μήνες έως έναν χρόνο αλλά είναι διαφορετικό σε κάθε ασθενή.

Επειδή η κλασική ιατρική δεν μας έδωσε ελπίδες, εγώ και η οικογένειά μου αρχίζαμε να ψάχνουμε εναλλακτικές θεραπείες.

Αρκετά άτομα της περιοχής του Κιάτου, όπου έμενε ο πατέρας μου, μας σύστησαν έναν γιατρό που ασχολείται με εναλλακτικές θεραπείες και εργάζεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αμερική και στην Ελβετία και βοηθάει κόσμο και ονομάζεται Νίκος Κόντος.

Σε ερώτησή μου στον Κόντο για τα αποτελέσματα της θεραπείας που μας έδωσε, μου είπε ότι κατά 80% θα βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του πατέρα μου. Εγώ και η οικογένειά μου πειστήκαμε από τα λεγόμενά του και αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την αγωγή γιατί ήταν ο μόνος που μας έδωσε ελπίδες και σε συνδυασμό με το ότι παρουσιαζόταν ως ειδικευμένος στην ογκολογία και προερχόμενος από μεγάλα εναλλακτικά ερευνητικά κέντρα καταπολέμησης του καρκίνου.

(…) Ο πατέρας μου λάμβανε μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του την αγωγή του Κόντου. Ο Κόντος ανάγκαζε τον πατέρα μου να έρχεται στην Αθήνα ανά ένα μήνα περίπου ώστε να πραγματοποιεί εξετάσεις.

Εγώ πρότεινα στον Κόντο να κάνει τις εξετάσεις ο πατέρας μου στην Κόρινθο γιατί ταλαιπωρείται ο πατέρας μου να πηγαίνει στην Αθήνα, όντας βαριά άρρωστος και ανήμπορος να ανασάνει χωρίς μηχανική υποβοήθηση, αλλά αυτός μου απαντούσε ότι δεν εμπιστεύεται τα διαγνωστικά μηχανήματα της Κορίνθου.

Πηγαίναμε σε ιδιωτική κλινική, όπου εκεί είχε γνωστό τον γιατρό… Ο γιατρός αυτός έλεγε πόσο καλός επιστήμονας είναι ο Κόντος πως έχει θεραπεύσει πολύ κόσμο και πως του χρωστάει μεγάλη χάρη καθώς ο Κόντος θεράπευσε τη μητέρα του από σοβαρή ασθένεια.

Ο γιατρός αυτός μας προέτρεψε να κάνουμε ότι μας λέει ο Κόντος για να δούμε σίγουρα αποτελέσματα.

Ο γιατρός αυτός επίσης μας σύστησε έναν θωρακοχειρουργός που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας για να κάνει παρακέντηση ο πατέρας μου.

(…) η κατάσταση της υγείας του πατ΄΄ερα μου επιδεινωνόταν και είχε αρχίσει να μαζεύει υγρό στους πνεύμονες.

Τον τελευταίο μήνα της ζωής του ο πατέρας μου έτρωγε και έπινε μικρές ποσότητες και δε μπορούσε να ακολουθήσει την αγωγή του Κόντου γιατί έχανε παρακεντήσεις ανά τέσσερις με πέντε μέρες».

«Ζωή σε σας»

Σε έναν άλλο φάκελο θύματος, γυναίκα που έχασε τον άντρα της κατέθεσε: «Προς το τέλος της ζωής του άντρα μου, που μίλαγα με τον Κόντο, μου έλεγε τα ίδια και μάλιστα μέχρι και μία ώρα πριν πεθάνει μου έλεγε ότι θα γίνει καλά. Όταν πέθανε ο άντρας μου, πήρα τηλέφωνο τον Κόντου και του το είπα και αυτός ατάραχος μου είπε: ‘Ζωή σε σας’ και αν χρειαστώ κάτι να στείλει έναν άνθρωπο από τη Λάρισα για να κανονίσει τα της κηδείας και μου έκλεισε το τηλέφωνο.

Κάναμε την κηδεία του άντρα μου μόνοι μας. Μιλούσα για λίγο με τον Κόντο στο τηλέφωνο και το παρακαλούσα να με λυπηθεί και να μου επιστρέψει κάποια από τα χρήματα που του έδωσα, μιας που του επέστρεψα όλα τα μπουκάλια με βότανα που δεν πρόλαβα να δώσω στον άντρα μου. Αυτός τελικά μετά από πολλά παρακάλια μου είπε ότι είχε μία ανάλογη περίπτωση στη Στυλίδα, να πάω τα μπουκάλια εκεί και να πάρω τα χρήματα από τον άρρωστο. Εγώ του εξήγησα ΄τι δεν μπορώ να κάνω τέτοιο πράγμα και του είπα να μη με ανακατεύει με υποθέσεις του. Τελικά μου επέστρεψε επιταγή με 5.000 ευρώ».

«Έλεγε ότι τον παρακολουθούν»

Στέλεχος γνωστής εταιρίας που γνώριζε προσωπικά τον Κοντοστάθη κατέθεσε ότι «ισχυριζόταν ότι ήταν ο πιλότος που κατέρριψε το αεροπλάνο του ανιψιού του Ερντογάν και για το λόγο αυτό είχε επικηρυχθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και δήθεν φυλασσόταν από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Τον Απρίλιο του 2012 έλαβα μία κλήση από εκείνον, στην οποία με ενημέρωσε ότι είχε πέσει θύμα ληστείας, βρισκόταν δε στο νοσοκομείο όντας τραυματίας. Κατά την αναζήτηση στη γραμματεία του Νοσοκομείου δεν βρήκα ασθενή με τα στοιχεία Κόντος Νικόλαος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2021: Τα νέα πρόσωπα, οι αποχωρήσεις και οι μετακινήσεις - Όλες οι αλλαγές