ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ντίλερ με «πτυχίο»: Είχαν «χαρτογραφήσει» την Πανεπιστημιούπολη για να φύγουν στο βουνό

Ντίλερ με «πτυχίο»: Είχαν «χαρτογραφήσει» την Πανεπιστημιούπολη για να φύγουν στο βουνό

Ακόμα και τους δρόμους διαφυγής τους, σε περίπτωση αστυνομικής επιχείρησης, είχαν σχεδιάσει τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, με «έδρα» το προαύλιο της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου.

Πρόκειται για την εγκληματική οργάνωση που «ξηλώθηκε» από τη Δίωξη Ναρκωτικών, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση που έλαβε χώρα στο προαύλιο των φοιτητικών εστιών, όπου βρίσκονταν οι καβάτζες του κυκλώματος.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν στο newsbomb ότι «τα μέλη της οργάνωσης είχαν χαρτογραφήσει την Πανεπιστημιούπολη και είχαν σχεδιάσει τα μονοπάτια διαφυγής. Συγκεκριμένα είχαν κόψει τα συρματοπλέγματα της περίφραξης σε σημεία που οδηγούν στο δάσος, από όπου θα μπορούσαν να βγουν από το προαύλιο του ιδρύματος και να εξαφανιστούν. Γνώριζαν μονοπάτια στο βουνό και μπορούσαν να φύγουν από πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις».

Οι συλληφθέντες έκρυβαν τα ναρκωτικά σε υδρορροές, δέντρα αλλά και μέσα σε ένα βανάκι που βρισκόταν στο προαύλιο των εστιών. Από την έρευνα προέκυψε ότι το όχημα αυτό είχε κλαπεί το 2015. Το κύκλωμα, ωστόσο, είχε προσαρμόσει σε αυτό άλλες πινακίδες κυκλοφορίας από όχημα ίδιου τύπου, που δεν απασχολεί τις Αρχές. Στόχος τους ήταν να παραπλανήσουν τις Αρχές σε περίπτωση ελέγχου των πινακίδων κυκλοφορίας. Ο χώρος επιτηρούνταν από το κύκλωμα όλο το 24ωρο, ενώ η «γκάμα» των πελατών τους χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς μεγάλη.

«Είχαν ανθρώπους στο χώρο με τις κρυψώνες, οι οποίοι σκάναραν όποιον μπαίνει στο προαύλιο. Εάν καταλάβαιναν ότι κάποιος δεν είναι φοιτητής και ότι τους είναι άγνωστη φυσιογνωμία, υπήρχε αμέσως εγρήγορση», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Συνολικά βρέθηκαν κρυμμένες 217 συσκευασίες κάνναβης, έτοιμες προς πώληση, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν μετά από συναλλαγή που πραγματοποίησαν στον περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών, πουλώντας ποσότητες 6,5 και 1,6 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, σε δυο επίσης συλληφθέντες (πελάτες).

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση αναφέρει:

«Από την έρευνα που προηγήθηκε διακριβώθηκε η συστηματική δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η όποια διέθετε επαγγελματικού τύπου διάρθρωση και οργανωμένη υποδομή, ενώ χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης ( modus operandi ) για την αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση – πώληση των ναρκωτικών.

Η διακίνηση και οι αγοραπωλησίες των ναρκωτικών πραγματοποιούνταν ομοίως στον υπαίθριο και περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών, χώρους τους οποίους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επιτηρούσαν, όπως και τις οικίες τους, που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 359,6 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα mdma , 3.530 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τους αλλοδαπούς».

Δείτε βίντεο από τις έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.