ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Σμύρνη: Γιατί μπήκε δυνατά «στο παιχνίδι» η Αντιτρομοκρατική – Έρχονται νέες συλλήψεις

Νέα Σμύρνη: Γιατί μπήκε δυνατά «στο παιχνίδι» η Αντιτρομοκρατική – Έρχονται νέες συλλήψεις

Με την ενεργό συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής προχωρά γρήγορα η έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό όσων συμμετείχαν στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Ήδη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής «απέδωσαν» με δύο συλλήψεις που ήρθαν να προστεθούν στις δύο της Τετάρτης ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται και άλλες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη έχουν ήδη ταυτοποιήσει άλλα δύο άτομα χρησιμοποιώντας τεχνικά μέσα και εξετάζοντας τις βάσεις δεδομένων για σεσημασμένους σε επεισόδια.

Η εμπλοκή της αντιτρομοκρατικής, όπως εξηγούσαν αστυνομικές πηγές στο Newsbomb.gr, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ύψιστης προτεραιότητας ζήτημα το να συλληφθούν οι εμπλεκόμενοι στα επεισόδια καθώς οι επιθέσεις θεωρήθηκαν πολύ αναβαθισμένες.

Όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές η Αντιτρομοκρατική γνωρίζει καλύτερα από όλους τις ομάδες των ταραξιών και διαθέτει τα πιο αναβαθμισμένα τεχνικά μέσα για να κάνει παρακολουθήσεις.

Ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας αυτών των ερευνών ήταν το γεγονός ότι η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του 30χρονου Ελληνο-ιρακινού μέσω της στοχευμένης «σάρωσης» σελίδων στα social media, της επιτόπιας έρευνας αλλά και της αξιοποίησης των βίντεο από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Τέσσερις οι συλλήψεις

Οι δύο τελευταίες επιχειρήσεις για συλλήψεις έγιναν σε δύο διαφορετικές περιοχές της Αττικής.

Κατά πληροφορίες του Newsbomb.gr και τα δύο άτομα στα οποία πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί είναι οπαδοί μεγάλων ομάδων επιβεβαιώνοντας την εικόνα για παρουσία οργανωμένων οπαδών στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Οι δύο συλληφθέντες είναι ηλικίας 22 και 23 ετών.

Ο ένας από τους δύο, κατά πληροφορίες, ανήκει σε ομάδα αντιεξουσιαστών με έντονη δράση και είχε προσαχθεί προσφάτως για επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Και οι δύο κατηγορούνται ότι ήταν ανάμεσα στα άτομα που πήραν μέρος στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων σε τέσερις για την υπόθεση.

«Σύμπραξη» χούλιγκαν

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παρατήρησαν ότι στα επεισόδια της Τρίτης υπήρξε «σύμπραξη» χούλιγκαν διαφορετικών ομάδων, οι οποίοι παραμέρισαν τις μεταξύ τους διαφορές, με κοινό σκοπό τις επιθέσεις κατά της ΕΛ.ΑΣ. «Ήταν φανερό ότι συνυπήρξαν. Η παρατεταμένη απουσία τους από τα γήπεδα και από τα γηπεδικά επεισόδια, λόγω της πανδημίας, σε συνδυασμό με τη ροπή τους προς τη βία, είχε ως αποτέλεσμα το συνασπισμό τους», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Σχέσεις με τα γήπεδα είχε, σύμφωνα με την Αστυνομία, και ο δεύτερος συλληφθείς για την επίθεση σε βάρος των αντρών της ομάδας Δράση. Πρόκειται για τον 22χρονο, ο οποίος έχασε το πορτοφόλι του στο σημείο όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 28χρονος αστυνομικός. Το πορτοφόλι είχε μέσα την ταυτότητά του. Ο 22χρονος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα να δηλώσει την κλοπή και εκεί συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεόφιλος Βανδώρος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του ηθοποιού