ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Τα βίντεο με τις πορείες των οργανωμένων οπαδών πριν τα επεισόδια

Νέα Σμύρνη: Τα βίντεο με τις πορείες των οργανωμένων οπαδών πριν τα επεισόδια

Έντονη φαίνεται ότι ήταν η παρουσία των οργανωμένων οπαδών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Σμύρνη, την Τρίτη, με την αστυνομία να εκτιμά ότι αρκετοί εξ αυτών συμμετείχαν και στα επεισόδια που ακολούθησαν.

Για οργανωμένους οπαδούς που έδωσαν το «παρών» στα επεισόδια έκανε λόγο το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφοντας την ανθρωπογεωγραφία των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση.

Σε αναρτήσεις στα social media, μάλιστα, οργανωμένοι σύνδεσμοι ομάδων «πανηγυρίζουν» για όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη είτε με φωτογραφίες είτε με βίντεο από τις πορείες προς τη συγκέντρωση.

Σε κάθε περίπτωση οι αναρτήσεις αυτές δημιουργούν ερωτήματα για το πώς αυτές οι μεγάλες ομάδες ατόμων συγκεντρώθηκαν από διαφορετικά σημεία, οργανώθηκαν και κατάφεραν να φτάσουν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης χωρίς κανείς να τους εμποδίσει

Από την πλευρά τους αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι στα επεισόδια συμμετείχαν άτομα, που είναι φανερά «εξοικειωμένα» και «έμπειρα» σε περιβάλλον ταραχών αλλά και σε μάχες σώμα με σώμα. Φορούσαν γάντια στα χέρια, σκούρα ρούχα και κουκούλες στο κεφάλι.

Δείτε βίντεο με τις πορείες οργανωμένων οπαδών προς τη Νέα Σμύρνη:

Δείτε στη gallery που ακολουθεί ορισμένες από τις αναρτήσεις στα social media:

Οι 20 εκρηκτικές μολότοφ που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία μέσα σε σάκο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη θυμίζουν στους αστυνομικούς τις «μολότοφ των γηπέδων». Μολότοφ δηλαδή αισθητά πιο ενισχυμένες από τις συνηθισμένες, που αποτελούνται από 1,5 λίτρο εύφλεκτο υγρό και κροτίδα.

Η επίθεση στον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο οποίος νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο, ξεκίνησε από ένα άτομο, το οποίο αναζητά διακαώς η Αστυνομία. Πρόκειται για άντρα αδύνατο με σκούρα ρούχα, ο οποίος διήνυσε περίπου 100-150 μέτρα τρέχοντας γρήγορα, με αποκλειστικό στόχο να κάνει την αρχή.

Να δώσει, δηλαδή, το σήμα της επίθεσης ξεκινώντας μόνος του να τρέχει προς τους αστυνομικούς (παρότι ένας απέναντι σε μία ολόκληρη ομάδα Δράση), να ρίξει κάτω έναν από τους αστυνομικούς της ομάδας Δράση και να έρθουν μετά από πίσω του δεκάδες κουκουλοφόροι για να εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Λύνει τη σιωπή της - Η πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση με βιτριόλι