ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λαμία: Έπιασαν οικογένεια για διακίνηση ναρκωτικών

Λαμία: Έπιασαν οικογένεια για διακίνηση ναρκωτικών

Χειροπέδες σε 5 άτομα της ίδιας οικογένειας για σύσταση συμμορίας κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών - Είχαν κάνει πάνω από 500 αγοραπωλησίες σύμφωνα με την αστυνομία - Κατασχέθηκαν και πέντε οχήματα.

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν ο 52χρονος πατέρας, οι τρεις γιοι του (29,30,31 ετών) και η γυναίκα τους ενός γιου, ηλικίας 27 ετών, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διακινούσαν κοκαΐνη, χάσις και άλλες ναρκωτικές ουσίες που κατασκεύαζαν οι ίδιοι.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr πρόκειται για οικογένεια ρομά, τα μέλη της οποίας μάλιστα έπαιρναν φυτικά αποσπάσματα ψυχοτρόπων φυτών και τα εμπότιζαν με τις ναρκωτικές ουσίες 5 Fluoro ADB & FUB AMB.

Σε οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας συνελήφθησαν τα 5 μέλη της οικογένειας, ενώ κατασχέθηκαν και πέντε οχήματα, καθώς επίσης ναρκωτικά χρήματα και άλλα.

Το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών, στην περιοχή της Λαμίας.

Τα μέλη της ομάδας, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (11/7), σε διάφορες περιοχές της Λαμίας.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και κατά τη διάρκεια όλης της προανακριτικής διαδικασίας, προέκυψε ότι η ομάδα είχε συσταθεί από τον μήνα Ιανουάριο του 2021, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κοκαΐνης), καθώς και φυτικών αποσπασμάτων ψυχοτρόπων φυτών, τα οποία τα εμπότιζαν με τις ναρκωτικές ουσίες 5 Fluoro ADB & FUB AMB.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε συνολικά πέντε οικίες που διατηρούσαν τα μέλη, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • (107,3) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • (93,6) γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων ψυχοτρόπων φυτών, εμποτισμένων με τις ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες,
  • (126) δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ,
  • (14) κινητά τηλέφωνα, (1) κάρτα SIM και (2) στελέχη καρτών SIM, καθώς και
  • πλήθος χάρτινων περιτυλιγμάτων, πρόσφορων για τη συσκευασία των ναρκωτικών.

Επιπλέον, στην οικία ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας αναδιπλούμενος σουγιάς και ένα ξύλινο ρόπαλο.

Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των οικιών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πέντε 5 οχήματα και συγκεκριμένα 3 Ι.Χ.Φ., 1 Ι.Χ.Ε. & 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της ομάδας, ως μέσα για τη διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Γίνεται μνεία ότι το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε η ομάδα, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ, καθώς όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, είχαν πραγματοποιήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τουλάχιστον 500 αγοραπωλησίες – διακινήσεις ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (κατοχή και διακίνηση), καθώς και κατά περίπτωση για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Οι επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πάντα με γνώμονα την προστασία και την ενίσχυση της ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρίδου: Μεγάλη προσοχή σε όσους έχουν κάνει μια δόση – Οι κίνδυνοι από τη μετάλλαξη Δέλτα