ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σταυρούπολη: Εμπειρία χουλιγκανισμού «βλέπει» στους ακροδεξιούς η ΕΛΑΣ – Ψάχνει τους καθοδηγητές

Σταυρούπολη: Εμπειρία χουλιγκανισμού «βλέπει» στους ακροδεξιούς η ΕΛΑΣ – Ψάχνει τους καθοδηγητές
INTIME

Σχέσεις των πρωταγωνιστών στα επεισόδια στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σταυρούπολης με το χώρο του χουλιγκανισμού στη Θεσσαλονίκη «βλέπουν» αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για τα άτομα που εισέβαλαν στο σχολείο και το χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο. Αστυνομικοί της Ασφάλειας που ασχολήθηκαν με την υπόθεση εκτιμούν ότι ένας πυρήνας από τη μεγάλη ομάδα ακροδεξιών που εφορμούσε μέσα από το Λύκειο έχει εμπειρία από επεισόδια ανάμεσα σε χούλιγκαν εντός και εκτός γηπέδων.

Ο τρόπος που έδρασαν στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σταυρούπολης, το προφίλ τους και τα πολεμοφόδια που είχαν πάνω τους κατατείνουν σε αυτό το συμπέρασμα. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι:

1) Είχαν μαζί τους φωτοβολίδες

2) Μαχαίρια όμοια με αυτά που έχουν πάνω τους οι χούλιγκαν για να λύνουν τις διαφορές τους

3) Φορούσαν full face κουκούλες

4) Κάποιοι εξ αυτών γνωρίζουν πολεμικές τέχνες. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών σώμα με σώμα με τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων έπαιρναν θέση μάχης σηκώνοντας τα χέρια στο ύψος του προσώπου.

Μετά τις προσαγωγές και τις συλλήψεις, οι Αρχές θα αναζητήσουν «αθόρυβα» τους καθοδηγητές που μπορεί να υποκίνησαν τη μετατροπή του Λυκείου σε ορμητήριο κουκουλοφόρων. Και αυτό διότι σε περίπτωση που υπήρξε οργανωμένο σχέδιο, τότε υπάρχει ανησυχία για ανάλογες ενέργειες στο μέλλον.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη.

Σε εφόδους που έγιναν στα διαμερίσματα ενός 19χρονου και ενός 20χρονου που συμμετείχαν στα επεισόδια βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι και δύο μαχαίρια. Σε ένα δεύτερο σπίτι 15χρονου μαθητή βρέθηκαν δύο περίστροφα αερίου και έξι φυσίγγια, μία θήκη όπλου, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς και ρόπαλα. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε κυνηγετικό όπλο που ανήκει στον 54χρονο πατέρα του 15χρονου.

Ο 15χρονος έχει συλληφθεί, όπως και ο 19χρονος και ο 20χρονος, για τα κατά περίσταση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και παράβασης του Νόμου περί όπλων και με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλατεία Τερψιθέας στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα στην ίδια περιοχή.

Ομάδα ατόμων του ακροδεξιού χώρου, τα οποία επίσης συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον των συγκεντρωμένων στην προαναφερόμενη πλατεία, πλην όμως η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την πρόθεση τους αυτή. Τα εν λόγω άτομα επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών και έρριψαν διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλα κ.ά) καθώς και μία μολότοφ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 20 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία ένα συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το βιτριόλι, ένιωθα ότι έλιωνα

Δίκη για βιτριόλι: Η αντίδραση της Ιωάννας όταν έμαθε ότι έφτασε στο δικαστήριο η δράστις

Δίκη για βιτριόλι: Έφτασε στο Μικτό Ορκωτό η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Οι πρώτες εικόνες