ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - «ΗΤΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πυροβολισμοί στον Άγιο Παντελεήμονα: Νεκρός ο 39χρονος που δέχθηκε την επίθεση

πυροβολισμοι αγιος παντελεημονας
Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπιστεί ο δράστης
Ευδοκία Μύτιλη Newsbomb.gr

Πυροβολισμοί στον Άγιο Παντελεήμονα: Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε γύρω στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής (3/10) στην οδό Λιοσίων 104, στο σταθμό Λαρίσης.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη, Αλέξανδρος Καλαφάτης

Ένας 39χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βαρύτατα τραυματισμένος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ένας ένοπλος άνδρας που είχε στήσει καρτέρι στον 39χρονο, τον πυροβόλησε τη στιγμή που το θύμα ήταν σε καφετέρια στην οδό Λιοσίων.

Ο 39χρονος που ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινού μαγαζιού σύμφωνα με την αστυνομία, δέχτηκε τέσσερις σφαίρες από 9άρι πιστόλι, ενώ το θανατηφόρο τραύμα το δέχτηκε στο κεφάλι.

Από την πρώτη στιγμή οι άνδρες της ΟΠΚΕ και δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή, έτσι ώστε να διεξαχθούν οι απαραίτητες έρευνες, ενώ «χτενίζουν» όλο το κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό του δράστη.

Το συμβάν έγινε σε μια αρκετά πολυσύχναστη περιοχή, έξω από καφετέρια την ώρα που υπήρχε αρκετός κόσμος γύρω από το σημείο της επίθεσης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουν δει τον δράστη στην προσπάθεια της διαφυγής του αρκετοί πολίτες, που ήδη έχουν δώσει καταθέσεις στις Αρχές.

Για «άκρως επαγγελματικό χτύπημα», έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, έξω από την οποία έγινε το συμβάν. Όπως ανέφερε, ο δράστης έριξε τρεις σφαίρες στο θύμα, το οποίο καθόταν σε τραπέζι στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Ένταση κατά την αποχώρηση του ασθενοφόρου στον Άγιο Παντελεήμονα

Αρκετή ένταση επικράτησε στο σημείο όπου έγινε η δολοφονική επίθεση στον Άγιο Παντελεήμονα, από ένοπλο άνδρα, σε βάρος αλλοδαπού που καθόταν στον εξωτερικό χώρο καταστήματος εστίασης.

Ειδικότερα κατά τη στιγμή της αναχώρησης του ασθενοφόρου, η μικρή καθυστέρηση για να γίνουν οι απαραίτητες μανούβρες και να βγει στον κεντρικό δρόμο έτσι ώστε να πάρει πορεία για το νοσοκομείο, φαίνεται πως εκνεύρισε φίλους - πιθανότατα και συγγενείς - του άνδρα που δέχθηκε τους πυροβολισμούς.

Η ισχυρή παρουσία των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ, ωστόσο, απέτρεψε τα χειρότερα ενώ στην περιοχή υπό τον φόβο περαιτέρω ταραχών, εμφανίστηκαν λίγο αργότερα και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι με την εγκληματικότητα στην περιοχή

Όπως είναι φυσιολογικό, οι κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι με την έξαρση της εγκληματικότητας. Το φαινόμενο δεν είναι νέο, με τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σταθμού Λαρίσης, κ. Σπύρο Καλαμπόκη, να δηλώνει στο Newsbomb.gr πως ήδη έχει απευθυνθεί στον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να «καθαρίσει» η περιοχή από θύλακες εγκληματικότητας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη... ντελιβεράς κοκαΐνης την ώρα που έκανε παράδοση σε σύζυγο τραγουδιστή

Κρούσματα σήμερα: 1.165 νέες μολύνσεις - 31 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 332 οι διασωληνωμένοι

Τραγωδία στην Ιταλία: Οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, από την πτώση αεροσκάφους στο Μιλάνο