ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κηφισιά: Πώς ο Νορβηγός «τουρίστας» οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια την αρπαγή του 6χρονου

Κηφισιά: Πως ο Νορβηγός «τουρίστας» οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια την αρπαγή του 6χρονου
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον 6χρονο που έπεσε θύμα αρπαγής στην Κηφισιά.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Κηφισιά: Στη Νορβηγία φέρεται να βρίσκεται ο 6χρονος Ράινερ ο οποίος έπεσε θύμα αρπαγής από τον πατέρα του.

Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο αρπαγής του 6χρονου, Πέντερσεν Ράινερ Τζέισον, από το Νορβηγό πατέρα του και το θείο του, αποκάλυψε η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειονατολικής Αττικής.

Οι δύο άντρες έφτασαν στην Αθήνα ως τουρίστες και νοίκιασαν από εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτων ένα λευκό βάν. Στη συνέχεια, φορώντας κουκούλες εισέβαλαν στο σπίτι όπου ζούσε ο 6χρονος με τη μητέρα του στην Κηφισιά και άρπαξαν το παιδί.

Για να μη ρισκάρουν τους αυστηρούς ελέγχους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη, όπου έκλεισαν εισιτήρια για να πετάξουν στην Κοπεγχάγη. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο Νορβηγός πατέρας του 6χρονου επέδειξε διαβατήριο με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας από τα πραγματικά, με αποτέλεσμα να περάσει από τον έλεγχο. Ο θείος του παιδιού και συνεργός στην απαγωγή φέρεται να χρησιμοποίησε το κανονικό του διαβατήριο.

Από τη Δανία ταξίδεψαν στη Νορβηγία, όπου εγκαταστάθηκαν μαζί με το παιδί σε σπίτι. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ενημερωθεί επισήμως ότι ο 6χρονος βρίσκεται με τον πατέρα του στη Νορβηγία. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση είναι η οργάνωση της αρπαγής με κάθε λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νορβηγός πατέρας υποστηρίζει μέσω των δικηγόρων του ότι η μητέρα του 6χρονου πήρε παράνομα το παιδί από τη Νορβηγία και εγκαταστάθηκε μόνιμα μαζί του στην Αθήνα. Από την πλευρά της η μητέρα υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου της ότι είχε νόμιμα την επιμέλεια του παιδιού και είχε κάθε δικαίωμα να το πάρει μαζί της στην Ελλάδα.

Από εδώ και πέρα τα ελληνικά και νορβηγικά δικαστήρια θα αποφανθούν για το ποιος από τους δύο γονείς θα πάρει την επιμέλεια και που θα ζήσει τελικά το αγόρι που ήδη έχει ταλαιπωρηθεί πολύ.

Σχετικές ειδήσεις