ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έκρηξη σε σύνδεσμο του ΠΑΟ στο Μαρούσι: Γιατί ανησυχεί η ΕΛ.ΑΣ. – Ζημιές σε 8 κτήρια

Έκρηξη σε σύνδεσμο του ΠΑΟ στο Μαρούσι: Γιατί ανησυχεί η ΕΛ.ΑΣ. – Ζημιές σε 8 κτήρια
Έκρηξη σε σύνδεσμο του ΠΑΟ στο Μαρούσι
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

«Ισοπεδώθηκε» ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι από ισχυρή έκρηξη - Ζημιές σε οκτώ κτήρια

Φθορές σε οκτώ γειτονικά κτήρια και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην οδό Αναβρύτων 8 στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκλήθηκε κρατήρας. Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος δεν λειτουργούσε, καθώς είχε κλείσει μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη λειτουργία των γραφείων φιλάθλων.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας δράστης με κράνος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού πλησίασε τον σύνδεσμο και άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος ενώ έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα ακολούθησε η έκρηξη.

Ο θόρυβος ήταν τόσο δυνατός που ακούστηκε στις γύρω γειτονιές. Από την έκρηξη ο σύνδεσμος «ισοπεδώθηκε»: Έσπασαν τζάμια, τοιχοποιίες κατέρρευσαν, «ξηλώθηκαν» πόρτες.

Στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού μετέβησαν στελέχη του ΤΕΕΜ και της Σήμανσης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι βομβιστές χρησιμοποίησαν δυναμίτιδα. Αυτό που προκαλεί, όμως, εντύπωση είναι ότι δεν δίστασαν να βάλουν τόσο μεγάλη ποσότητα και να προκαλέσουν μία τόσο ισχυρή έκρηξη, που ακόμα και σε ώρα που δεν κυκλοφορεί κόσμος στον δρόμο θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς. Οι αστυνομικοί «βλέπουν» αναβάθμιση της δράσης κάποιας ομάδας χούλιγκαν, χωρίς να αποκλείεται «σύμπραξη» με άτομο από άλλο «χώρο δραστηριοποίησης» που γνωρίζει να κατασκευάζει βόμβες.

Βίντεο - ντοκουμένο από την στιγμή της έκρηξης:

Σχετικές ειδήσεις

Μαρούσι: Η στιγμή της έκρηξης σε σύνδεσμο ομάδας

Μαρούσι: Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο που στεγάζει σύνδεσμο φιλάθλων