ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στον ανακριτή οι 21 συλληφθέντες για τα επεισόδια στην πορεία για το ναυάγιο στην Πύλο

Στον ανακριτή οι 21 συλληφθέντες για τα επεισόδια στην πορεία για το ναυάγιο στην Πύλο

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή εμπρηστικών υλών , διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συρροή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στον ανακριτή παραπέμφθηκαν οι 21 συλληφθέντες για τα επεισόδια που προκλήθηκαν χθες, Πέμπτη, το απόγευμα στην πορεία για το ναυάγιο στην Πύλο που διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για κατοχή εμπρηστικών υλών (κακούργημα), διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συρροή, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων.

«Απόλυτη μυστικότητα στις έρευνες» ζητά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Εγκύκλιο με την οποία ζητά την τήρηση της απόλυτης μυστικότητας στις έρευνες που διενεργούνται για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου εξέδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η εγκύκλιος στάλθηκε στους επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών που μετέχουν στις έρευνες αλλά και στους υπευθύνους του Λιμενικού Σώματος που λαμβάνουν καταθέσεις από επιζήσαντες του ναυαγίου. Η τήρηση της απόλυτης μυστικότητας την οποία παραγγέλλει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετίζεται με την σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη να διερευνηθούν τα αίτια της πρωτοφανούς τραγωδίας από τις αρμόδιες Αρχές.