ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 45χρονο για τη δολοφονία στην Ανάληψη

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 45χρονο για τη δολοφονία στην Ανάληψη

Το κατώφλι της 6ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να πράσει ο 45χρονος Αλβανός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 50χρονου συμπατριώτη του, έξω από βενζινάδικο, στην περιοχή της Ανάληψης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, όπως επίσης για παράνομη οπλοκατοχή (για ένα μαχαίρι που βρέθηκε στο σπίτι του).

Ο 45χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 45χρονος Αλβανός για τη δολοφονία στην Ανάληψη

Παραδόθηκε το απόγευμα Παρασκευής στην ΕΛΑΣ ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου Αλβανού που πυροβολήθηκε χθες το μεσημέρι έξω από βενζινάδικο στην περιοχή της Ανάληψης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν 45χρονο υπήκοο Αλβανίας, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος παραδόθηκε συνοδεία του δικηγόρου του.

Όπως αναφέρει το Voria.gr, ο άνδρας φαίνεται να υποστήριξε πως είχε μαλώσει άλλες δύο φορές με το θύμα, που ήταν, μάλιστα, και φίλος του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο λόγος του καβγά ήταν δανεικά χρήματα.

«Δεν είχε πρόθεση να φονεύσει τον 50χρονο. Έφερε το όπλο μαζί του καθώς δεχόταν απειλές. Πριν από το συμβάν δέχθηκε βία επίθεση». Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 45χρονου εκτελεστή της Ανάληψης, Θανάσης Αλεξόπουλος λίγα λεπτά μετά την παράδοση του δράστη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ο συνήγορος απαντώντας σε ερώτηση του ThessToday επιβεβαιώνει πως θύμα και δράστη είχαν φιλικές σχέσεις.

«Γνωρίζω πως με το θύμα είχαν φιλικές σχέσεις. Αυτό που μου μετέφερε ο εντολέας μου είναι πως το τελευταίο διάστημα υπήρχαν απειλές για τη ζωή του από τη μεριά του θύματος» σημειώνει ο ίδιος.

Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή του πυροβολισμού

Η στιγμή της δολοφονίας έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας. Όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, το θύμα πλησιάζει το αυτοκίνητο που είναι σταθμευμένο έξω από βενζινάδικο και διαπληκτίζεται με τον οδηγό.

Μάλιστα, ο 51χρονος κρατά κάτι στο χέρι του και με αυτό επιχειρεί να χτυπήσει τον οδηγό του οχήματος. Ωστόσο τη στιγμή που βάζει τα χέρια του μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου, ο οδηγός βγάζει όπλο και πυροβολεί εναντίον του, με τον άνδρα να πέφτει νεκρός στο οδόστρωμα.

Το χρονικό του εγκλήματος

Δράστης και θύμα νωρίτερα ήταν μαζί σε καφενείο κοντά στο σημείο της δολοφονίας. Τσακώθηκαν και στη συνέχεια αποχώρησαν από το καφενείο με τα αυτοκίνητά τους.

Λίγο αργότερα, βρέθηκαν μαζί στο ίδιο βενζινάδικο, στην οδό Σόλωνος. Εκεί άρχισαν να διαπληκτίζονται. Τότε ο ένας τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τον φίλο του τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Στη συνέχεια ο δράστης αποχώρησε με το αυτοκίνητό του από το σημείο.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις