ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Έκρυβαν δύο κιλά κοκαΐνης δίπλα σε εκκλησία

astynomia

Η Αστυνομία είχε από καιρό εντοπίσει τον επικεφαλής του κυκλώματος, και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να τον συλλάβει

Δύο κιλά κοκαΐνης κοντά στην εκκλησία της Παναγίας που βρίσκεται ανάμεσα στις Γωνιές και στο Κράσι, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο Ηράκλειο. Τα ναρκωτικά είχαν κρύψει στην περιοχή γύρω από την εκκλησία κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται Έλληνες και Αλβανοί.

Σύμφωνα με το cretalive.gr η αστυνομία είχε από καιρό εντοπίσει τον επικεφαλής του κυκλώματος, και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να τον συλλάβει. Πρόκειται για έναν 40χρονο από την Χερσόνησο Ηρακλείου, ο οποίος κατάφερνε να «γλιστράει» και να διαφεύγει έστω και την τελευταία στιγμή. Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι αυτός είχε και τα δύο κιλά κοκαΐνης στην περιοχή της εκκλησίας. Σε αυτόν όμως θα κατέληγαν και τα τέσσερα κιλά χασίς που «ταξίδεψαν» κατά παραγγελία με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στο Ηράκλειο.

Συνολικά, οι αστυνομικοί της Δίωξης προχώρησαν από την Παρασκευή σε εννέα συλλήψεις, ενώ κατάσχεσαν πάνω από δύο κιλά κοκαΐνης και τέσσερα κιλά χασίς. Δεν αποκλείεται ωστόσο να γίνει διαχωρισμός της υπόθεσης σε δύο διαφορετικές δικογραφίες με βάση τα ευρήματα και τα στοιχεία που υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί κατάφεραν να «ξετρυπώσουν» τον 40χρονο κρητικό, τον οποίο αποκαλούν και «φάντασμα» μέσω δύο άλλων συλληφθέντων: μίας γυναίκας που έφθασε στο λιμάνι του Ηρακλείου «φορτωμένη» με το χασίς και ενός ακόμα ενδιάμεσου που παραλάμβανε για λογαριασμό του αρχηγού.