ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Διαφήμιζε τη σύλληψή του ο τράπερ που ανατίναζε ΑΤΜ - «Με παίζουν τα κανάλια, είμαι ήδη σταρ», έλεγε

Διαφήμιζε τη σύλληψή του ο τράπερ που ανατίναζε ΑΤΜ - «Με παίζουν τα κανάλια, είμαι ήδη σταρ», έλεγε

Ο γνωστός τράπερ που συνελήφθη για διαρρήξεις ATM συνεχώς υπερηφανευόταν για την παράνομη δράση του μέσα από τα βίντεο κλιπ του.

Να προβάλλει το ποινικό του παρελθόν και την παράνομη δράση του προσπαθούσε μέσα από τα τραγούδια του ο γνωστός τράπερ Don Leon ο οποίος κατηγορείται ότι ανήκει στα μέλη συμμορίας που συνελήφθησαν για διαρρήξεις ΑΤΜ.

Πρόκειται για τρία άτομα ηλικίας τα οποία 26, 27 και 28 ετών φέρονται να έκλεβαν αυτοκίνητα και με αυτά μετέβαιναν σε τράπεζες σε όλη τη χώρα, όπου χρησιμοποιώντας τροχό κοπής και εκρηκτικές ύλες ανατίναζαν τα ΑΤΜ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον γνωστό τράπερ, το 2021 είχε συλληφθεί με την ίδια ακριβώς και μάλιστα... υπερηφανευόταν για τις πράξεις του στα βίντεο κλιπ του

«Κάνω βόλτες σε όλη την Αθήνα, ανοίγω μαγαζιά για την βιτρίνα, από μικρός έχω τον νου μου πάντα στην κομπίνα, δυο φορές τον μήνα δίνω το παρών στο τμήμα», έλεγε σε ένα από τα τραγούδια του.

Σχολιάζοντας δε το γεγονός ότι η σύλληψή του προβλήθηκε στα ΜΜΕ της χώρας, έλεγε: «Με παίζουν τα κανάλια είμαι ήδη σταρ». Παράλληλα, κρατούσε στα χέρια του πάκους με 50ευρα και «φλέξαρε» ακριβά αυτοκίνητα στα βίντε κλιπ του.

Μάλιστα, οι χρήστες στα social media σχολίαζαν συχνά κάτω από τα βίντεό του στο YouTube, τα οποία είχαν χιλιάδες προβολές. «Πάντως τουλάχιστον θα έχουμε να λέμε ότι υπήρξε μία φορά και έναν καιρό και ένας τράπερ που εννοούσε αυτά που έλεγε στα κομμάτια του».

Ο τράπερ αρνείται ότι συμμετείχε στη συμμορία - Τι λέει η δικηγόρος του

Η δικηγόρος του τράπερ, Βάσω Πανταζή, ανέφερε ότι ο εντολέας της αρνείται πως συμμετείχε στη συμμορία που ανατίναζε ATM. «Ο εντολέας μου αρνείται την εμπλοκή του, στο σύνολο των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται, σε αντίθεση με την υπόθεση του 2021.

Ο κατηγορούμενος έχει ως προσωπική αντίληψη ότι ομολογεί όταν εμπλέκεται. Σαφώς και υπάρχουν στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν την εμπλοκή του εντολέα μου στην παρούσα υπόθεση. Θέλω να δω το μέγεθος αυτής και τον ρόλο που έχει διαδραματίσει», υποστήριξε, μιλώντας στο MEGA.

Βίντεο ντοκουμέντο από διαρρήξεις ΑΤΜ

Βίντεο ντοκουμέντο από την δράση της συμμορίας στην οποία φέρεται να συμμετείχε ο τράπερ, από τη στιγμή που τα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσεγγίζουν με το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο το ΑΤΜ μίας τράπεζας στην Ερμιόνη.

Με γρήγορες κινήσεις, οι δράστες βγάζουν από το όχημα μεγάλες φιάλες, που προφανώς περιέχουν εκρηκτικές ύλες. Στη συνέχεια, ρίχνουν το αυτοκίνητο πάνω στην πρόσοψη της τράπεζας για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ΑΤΜ και να το αδειάσουν ανενόχλητοι.

Τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν συνήθως εντόπιζαν ΑΤΜ παλαιού τύπου, εγκατεστημένων κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές και σε χώρους εκτός καταστημάτων τραπεζών, τα οποία συνήθως εφοδιάζονται με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

«Πολλές φορές, όταν είσαι ζορισμένος οικονομικά, παίρνεις λάθος αποφάσεις»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τράπερ, τον Φεβρουάριου του 2023 είχε μιλήσει στην εκπομπή «Το Πρωινό» σχετικά με την περιπέτειά του με τη φυλακή, όπου μπήκε, όταν πιάστηκε στις 27 Ιουλίου του 2021 να κάνει μαζί με άλλα άτομα κλοπές σε ΑΤΜ, τα οποία και ανατίναξαν, προκειμένου να αποσπάσουν τα χρήματα.

Ο Don Leon είχε αναφέρει πως πέρασε 1,5 χρόνο στη φυλακή και ασχολείται με την τραπ μουσική, σχεδόν για 2,5 χρόνια, με 3 χρόνια.

Όσον αφορά τη δράση του στις ληστείες, είχε πει: «Πολλές φορές, όταν είσαι ζορισμένος οικονομικά, παίρνεις λάθος αποφάσεις. Έγινε η λάθος επιλογή, την πήραμε, πήρα ένα καλό μάθημα και βγήκα κερδισμένος από όλο αυτό. Ζοριζόμουν πολύ οικονομικά και όταν σου προτείνουν εύκολο χρήμα, υπάρχει μεγάλη αδρεναλίνη».

Όπως είπε η στιγμή της σύλληψης ήρθε μια ημέρα που όλα είχαν πάει στραβά, αλλά όπως είπε: «Έπρεπε να μας πιάσουν και μας έπιασαν».

Σχετικές ειδήσεις