ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της διάρρηξης ΑΤΜ από την συμμορία

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της διάρρηξης ΑΤΜ από την συμμορία

Συνελήφθη γνωστός τράπερ ο οποίος έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν - Τι είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του

Βίντεο ντοκουμέντο από διαρρήξεις ΑΤΜ

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την δράση της συμμορίας στην οποία φέρεται να συμμετείχε ο τράπερ. Είναι η στιγμή που τα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσεγγίζουν με το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο το ΑΤΜ μίας τράπεζας στην Ερμιόνη.

Με γρήγορες κινήσεις οι δράστες βγάζουν από το όχημα μεγάλες φιάλες, που προφανώς περιέχουν εκρηκτικές ύλες.

Στη συνέχεια, ρίχνουν το αυτοκίνητο πάνω στην πρόσοψη της τράπεζας για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ΑΤΜ και να το αδειάσουν ανενόχλητοι.

Τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν συνήθως εντόπιζαν ΑΤΜ παλαιού τύπου, εγκατεστημένων κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές και σε χώρους εκτός καταστημάτων τραπεζών, τα οποία συνήθως εφοδιάζονται με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

Δείτε το βίντεο:

Ποιος είναι ο τράπερ που «χτυπούσε» ΑΤΜ

Γνωστός τράπερ είναι ανάμεσα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις ΑΤΜ τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τροχό κοπής και εκρηκτικές ύλες και εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ.

Τα μέλη της οργάνωσης έκλεβαν αυτοκίνητα και με αυτά μετέβαιναν στους στόχους τους , ανάμεσα τους γνωστός τράπερ ο οποίος έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα. Τότε είχε ισχυριστεί ότι το έκανε για να ξεχρεώσει.

Πρόκειται για τρία άτομα 26, 27 και 28 ετών οι οποίοι είχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων και αδιαφορούσαν τόσο για τη δική τους σωματική ακεραιότητα όσο και για τη ζωή των εργαζομένων στη φύλαξη των χώρων που ήταν εγκατεστημένα τα ΑΤΜ.

Τα μέλη της εγκληματικής έκαναν χλιδάτη ζωή την οποία μάλιστα ..διαφήμιζαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ «ξέπλεναν» τα παράνομα κέρδη τους παίζοντας στο καζίνο και δημιουργώντας βίντεο κλιπ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 10 περιπτώσεις σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και 7 κλοπές οχημάτων, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης υπολογίζεται στο ποσό των 710.000 ευρώ.

Η επιχείρηση για τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, στην περιοχή του Καματερού, και αφού είχαν προβεί σε ακόμη μία διάρρηξη Α.Τ.Μ. στην περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, αφαιρώντας το ποσό των 198.515 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αρμόδιους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολεμικό τυφέκιο, πιστόλια, φυσίγγια, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων, τρία αυτοκίνητα, δύο μοτοσυκλέτες καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η οργάνωση δρούσε από τον Φεβρουάριο του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι ο τράπερ με το όνομα «Don Leon» είναι γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε συλληφθεί το 2021 για παρόμοια αδικήματα και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης. Τότε, αμέσως μετά τη σύλληψή του στην περιοχή του Θεολόγου της Φθιώτιδας, είχε γυρίσει και βίντεο κλιπ στο οποίο ο ίδιος κρατούσε στα χέρια του δεκάδες χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που φαινόταν να καταλήγουν επιδεικτικά στο έδαφος, ένα πιστόλι στο χέρι, ένας γεμιστήρας να αδειάζει και ένα ακριβό σπορ αυτοκίνητο.

Το βίντεο κλιπ είχε δημοσιεύσει ο τράπερ για το καινούριο του τραγούδι, μία ημέρα μετά τη σύλληψή του. Να σημειωθεί, ότι κατά το παρελθόν, ο ίδιος συχνά ενημέρωνε τους διαδικτυακούς του φίλους στο Instagram για την άνετη ζωή που έκανε ενώ δημοσίευε φωτογραφίες με όπλα και χρήματα.

Διαβάστε επίσης:

Νέο μεγάλο χτύπημα κατά της «πειρατείας» συνδρομητικής τηλεόρασης

Βόλος: Κλέφτης με ποδήλατο έκλεψε 35χρονο εργαζόμενο την ώρα που ξεφόρτωνε την παραγγελία

Αγία Βαρβάρα: Τί συμβολίζει το ποτήρι που κρατά στις αγιογραφίες