ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καλλιθέα: Συνελήφθη μέλος συμμορίας που λήστευε ανηλίκους υπό την απειλή μαχαιριού

Καλλιθέα: Συνελήφθη μέλος συμμορίας που λήστευε ανηλίκους υπό την απειλή μαχαιριού

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 20χρονος είχε πάρει μέρος σε 9 ληστείες. Αναζητούνται συνεργοί του.

Το βράδυ της Κυριακής, συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην περιοχή της Καλλιθέας, 20χρονος ως μέλος συμμορίας κατηγορούμενος για ληστείες, κλοπή, βία κατά υπαλλήλων και απείθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν κλήσης στο τηλεφωνικό Κέντρο της Άμεσης Δράσης για περιστατικό ληστείας με την απειλή μαχαιριού σε βάρος 19χρονου σε δρόμο της Νέας Σμύρνης, πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ο 20χρονος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο 20χρονος, με γροθιές και λακτίσματα αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψη του, ωστόσο ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ν. Σμύρνης, όπου ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών στις περιοχές της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με μοτοσυκλέτες τις οποίες είχαν κλέψει νωρίτερα, με την απειλή μαχαιριού αφαιρούσαν από νεαρά άτομα χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 9 περιπτώσεις ληστειών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται συνεργοί του.