ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρέντη: Στο μικροσκόπιο τα ρούχα που έκαψαν οι χούλιγκαν μετά την επίθεση - Ανοίγουν τα στόματα

Ρέντη: Στο μικροσκόπιο τα ρούχα που έκαψαν οι χούλιγκαν μετά την επίθεση - Ανοίγουν τα στόματα

Δεκάδες χούλιγκαν που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη, άλλαξαν τα ρούχα τους στις τουαλέτες του γηπέδου, προκειμένου, όπως θεώρησαν, να κρύψουν τα ίχνη τους. Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι δεν έπιασε...

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και άλλοι χούλιγκαν, που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη, όπου έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός.

Όπως αποκάλυψε το OPEN, δεκάδες ήταν οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού οι οποίοι μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Ρέντη -κι ενώ οι Αρχές τους απέκλεισαν σε αυτό- έκαψαν τα ρούχα που φορούσαν, στις τουαλέτες του γηπέδου, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Ωστόσο, όπως φαίνεται αυτό δεν ήταν αρκετό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντοπίστηκε DNA στα υπολείμματα των ρούχων που κάηκαν και αυτή τη στιγμή οι Αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης των ατόμων αυτών. Μάλιστα, το γεγονός ότι επέλεξαν να κάψουν τα ρούχα τους, αποτελεί και βασικό στοιχείο ενοχής, όσον αφορά στην εμπλοκή τους στη φονική επίθεση.

Μάλιστα, φαίνεται ότι «ανοίγουν και τα στόματα» όσων έχουν καταθέσει αυτές τις ημέρες στις Αρχές. Αρκετοί είναι αυτοί που «δίνουν» τους άλλους οπαδούς, λέγοντας ότι ενώ κάποιος καθόταν δίπλα τους, στη συνέχεια εξαφανίστηκε για λίγο και όταν επέστρεψε φορούσε άλλα ρούχα!

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις, ενώ στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και η αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι χούλιγκαν, για να κρύβουν τον «οπλισμό» τους (π.χ. φωτοβολίδες). Φαίνεται ότι δύο άτομα, με αρχηγικό ρόλο, ήταν οι μόνοι που είχαν τα κλειδιά αυτής της αποθήκης - άρα πιθανότατα και τον έλεγχο και τον συντονισμό των επιθέσεων.

Οι βασικοί ύποπτοι για τον αρχηγικό τους ρόλο, δε, θα κληθούν από τις Αρχές να καταθέσουν τελευταίοι, κι αφού έχουν «δέσει» όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση και την ενδεχόμενη ενοχή τους...

Ακόμη 10 άτομα είχαν ίχνη πυρίτιδας

Θυμίζεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προέκυψε ότι ακόμη 10 χούλιγκαν έφεραν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια τους, γεγονός που τους εμπλέκει άμεσα στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού, στου Ρέντη.

Ο συνολικός αριθμός των χούλιγκαν που βρίσκονται στο «κάδρο» για την υπόθεση καθώς είχαν «αρκετή ποσότητα πυρίτιδας» στα χέρια τους, ανέρχεται πλέον στους 14.

Σημειώνεται ότι ίχνη πυρίτιδας έχουν εντοπιστεί σε ακόμη 20 οπαδούς, ωστόσο, σε μικρή ποσότητα, όπερ σημαίνει ότι τα άτομα αυτά πιθανότατα κράτησαν κάποιο εύφλεκτο υλικό ή φωτοβολίδα, ωστόσο, μάλλον δεν έκαναν χρήση αυτών ως «όπλο» για να επιτεθούν στους αστυνομικούς, το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

«Δένει» 25 χούλιγκαν η ΕΛΑΣ, ο 18χρονος είχε συμμετοχή και σε επεισόδια στον Βόλο

Δικογραφία για συγκρότηση οργάνωσης εγκληματικής οργάνωσης εις βάρος τουλάχιστον 25 χούλιγκαν του Ολυμπιακού σχηματίζει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας (ΥΑΒΑΧ).

Φέρονται ότι είχαν συμμετοχή στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στο Ρέντη, με θύμα έναν 31χρονο αστυνομικό, καθώς και σε ακόμη τουλάχιστον τρία περιστατικά με οπαδικό υπόβαθρό.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το ένα από αυτά είναι στις 3 Δεκεμβρίου στο Πανθεσσαλικό στο Βόλο, στην αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με τον Ολυμπιακό, όπου στις εξέδρες του γηπέδου βρισκόταν και ο 18χρονος που δολοφόνησε τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη στο Ρέντη με φωτοβολίδα.

Ένα ακόμη συμβάν κατά πληροφορίες της «Καθημερινής», που πρόκειται να συμπεριληφθεί στην υπό σχηματισμό δικογραφία, είναι η αιματηρή επίθεση με μαχαίρι εις βάρος γυναίκας χούλιγκαν του Παναθηναϊκού από εκείνους του Ολυμπιακού. Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει ήδη κατηγορηθεί ως ένας από τους δράστες ο 27χρονος μάνατζερ τράπερ, ο οποίος έχει ανάμειξη και στα πρόσφατα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο κύκλος των 25 «σκληρών»

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ένας κύκλος 25 υπόπτων από καταθέσεις ατόμων, που κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων έχουν προσαχθεί από την ΥΑΒΑΧ.

Υπολογίζεται πως στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ έχουν κληθεί περίπου 50 νεαροί οπαδοί του Ολυμπιακού, με αρκετούς από αυτούς, πιθανόν υπό καθεστώς φόβου, να κατονομάζουν άτομα που είχαν συμμετοχή στις επιθέσεις κατά των ΜΑΤ έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου.

Τα στοιχεία από τις καταθέσεις σχετίζονται με τα ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εξετάζονται πειστήρια κατασχεμένα από τα επεισόδια.

Είναι ήδη γνωστό ότι σε πλαστικό υπόλειμμα εκτοξευτήρα φωτοβολίδας έχει βρεθεί και ταυτοποιηθεί, γενετικό υλικό και δακτυλικό αποτύπωμα από τον μικρότερο αδερφό του προφυλακισμένου 18χρονου. Στοιχεία ικανά να οδηγήσουν τον 16χρονο κατηγορούμενο για τη συμμετοχή στα μοιραία επεισόδια

Μεταξύ των υπόπτων, συγκαταλέγονται και τρία άτομα στα οποία η αστυνομία πρόκειται να αποδώσει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση των επεισοδίων.

Ο ένας από αυτούς, είναι ο μάνατζερ πασίγνωστου τράπερ για τον οποίο εξάλλου υπήρχαν από την πρώτη στιγμή μαρτυρίες που ήθελαν να είναι ο άνθρωπος που είχε προμηθεύσει με πολεμοφόδια τους 150 χούλιγκαν που πραγματοποίησαν την καταδρομική επίθεση στο Ρέντη.

Αποφασισμένη η πολιτική ηγεσία

Στην ηγεσία του Υπουργείο Προστασία του Πολίτη και συγκεκριμένα στους Γιάννη Οικονόμου και Κώστα Κατσαφάδο, υπάρχει η αισιοδοξία πως η εν εξελίξει έρευνα θα οδηγήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος ενός σκληρού πυρήνα χούλιγκαν του Ολυμπιακού, που είχαν ανάμειξη στον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη, καθώς και σε άλλα περιστατικά βίας.

Τοποθετούην δε, την ολοκλήρωση των ερευνών στα τέλη Ιανουαρίου, σημειώνοντας σε κατ'ιδίαν συνομιλίες πως «πάμε καλά αλλά απαιτείται χρόνος για την ολοκλήρωση της έρευνας».

Τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Λυγγερίδη - Συντετριμμένοι συγγενείς και συνάδελφοι

Η τελευταία πράξη του δράματος μετά τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, εκτυλίσσεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη με την κηδεία του. H εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 13:30.

Η σορός του νέου αστυνομικού έφτασε λίγο μετά τις 13:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου με το φέρετρο να είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία και να το κρατάνε οι συνάδελφοί του από το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο του ναού ξέσπασε σε χειροκροτήματα με επιφωνήματα και την λέξη αθάνατος να λυγίζει τους συναδέλφους του.

Το «παρών» έδωσανο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. Η Δώρα Αυγέρη εκπροσωπεί τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τιμούν τον αστυνομικό με την παρουσία τους.

Σχετικές ειδήσεις