ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φυλακές Κορυδαλλού: «Θέμα χρόνου να γίνει η μεγάλη απόδραση» - Δραματική προειδοποίηση των φρουρών

Φυλακές Κορυδαλλού: «Θέμα χρόνου να γίνει η μεγάλη απόδραση» - Δραματική προειδοποίηση των φρουρών

Πρόβλημα ασφάλειας αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, ο Κορυδαλλός. 

Το σωματείο υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Αττικής χτυπούν "καμπανάκι" με έγγραφο που έστειλαν στην επόπτη εισαγγελέα: Δίχως να θέλουμε να γίνουμε προάγγελοι κακώς μαντάτων. Με τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στο συγκρότημα των φυλακών Κορυδαλλού είναι θέμα χρόνου πλέον να πραγματοποιηθεί απόδραση μεγάλης κλίμακας στο κατάστημά μας.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας 15 - 16 Μαρτίου ολόκληρο το συγκρότημα της φυλακής φυλασσόταν για αρκετές ώρες από 3 σκοπιές ενώ θα έπρεπε να έχει 18, γιατί συνάδελφοί μας προσπαθούσαν να καλύψουν τις μεταγωγές και τις φυλάξεις των νοσοκομείων από την αδυναμία που έχει δηλώσει το μεταγωγών ..."
Ενώ μιλούν ξεκάθαρα πλέον πως τίθεται θέμα δημόσιας ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι οργανικές θέσεις είναι 353 ενώ αρχικά ήταν 550 και σήμερα υπηρετούν 243 .

Η επιστολή των εξωτερικών φρουρών στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Πάμε κι όπου βγει»

«Ως εργαζόμενοι της εξωτερικής φρουράς , στο μεγαλύτερο κατάστημα κράτησης των Βαλκανίων , εκφράζουμε την αγανάκτηση μας σχετικά με την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια του συγκροτήματος Κορυδαλλού και την καταπάτηση κάθε εργασιακού μας δικαιώματος .Οι εξωτερικοί φρουροί συνεχίζουν να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας με χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό.
Κύριε Υπουργέ , με τις αποφάσεις σας έχετε φέρει την ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού σε μηδενικά επίπεδα και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων συνεχίζουν να καταπατούνται, η διάταξη της υπηρεσίας σχεδόν καθημερινά έχει μηδενικές ημερήσιες αναπαύσεις.

Επίσης σας δηλώνουμε ότι όσα ρεπό και να μας κόψετε , με την κατάσταση που έχετε φέρει το Τμήμα Εξωτερικής Φρούρησης Κορυδαλλού, πάλι δεν επαρκούμε να εκτελέσουμε όλα τα καθήκοντα μας. Προφανώς εμπνεόμενος από την τάση που επικρατεί , ακολουθείτε πιστά το «πάμε και όπου βγει». Ευχόμαστε με τον τρόπο που έχετε επιλέξει να αντιμετωπίζετε την ασφάλεια των πολιτών και των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης, να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα..."

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ

1.Την άμεση ενίσχυση του τμήματος με προσωπικό

2. Επιστροφή των αποσπασμένων που έχει λήξει η απόσπαση τους εδώ και μήνες.

3.Την έκδοση νομοθετικής ρύθμισης όπως γινόταν εως το τέλος του 2019 για τη παράταση της συνδρομής με προσωπικό από την ΕΛ.ΑΣ έως ότου γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για να αναλάβουμε το σύνολο των καθηκόντων μας.

4. Να αξιοποιηθεί η τεχνολογία (Κάμερες , φωτοκύτταρα, συναγερμό και ένα ενιαίο control room)

5.Την αναβάθμιση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό (αλεξίσφαιρα γιλέκα για όλους τους εξωτερικούς φρουρούς , σύγχρονες κλούβες , σύγχρονο οπλισμό για όλους τους φρουρούς, κ.α.)

Αυτό που προκύπτει από τις καταγγελίες είναι πως κάνουν μεταγωγές χωρίς να έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα, υπάρχει έλλειψη προσωπικού, σκοπιές μένουν άδειες για ώρες καθώς συνδράμουν σε μεταγωγές και τέλος υπάρχει ένα εξαντλημένο προσωπικό που βλέπει πλέον τα ρεπό με τα κυάλια με κίνδυνο να μην μπορεί αν ανταπεξέλθει στα σοβαρά καθήκοντά του.