ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σύλληψη Πακιστανού με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων

Σύλληψη Πακιστανού με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθη, τη Δευτέρα (24/11) την περιοχή της Νέας Λάμψακου Ευβοίας, από αστυνομικούς ένας 33χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με κατοχή και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων πακέτων τσιγάρων από τον 33χρονο αλλοδαπό, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας ο δράστης εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά την έξοδο από την κατοικία του στην ανωτέρω περιοχή.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 2.210 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος έχει απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές και κατά το παρελθόν για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ επιπλέον κατηγορείται και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε προγενέστερους χρόνους είχε σκοπίμως δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Τα ανωτέρω λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σχετικές ειδήσεις