ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κοζάνη: Σύλληψη 57χρονου για ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον γιατρού

Κοζάνη: Σύλληψη 57χρονου για ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον γιατρού

Για εξύβριση συνελήφθη ένας 57χρονος στην Κοζάνη το βράδυ της Τρίτης (24/2/2015), ο οποίος επιτέθηκε φραστικά με εκφράσεις ρατσιστικού περιεχομένου κατά γιατρού νιγηριανής καταγωγής που υπηρετεί στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο.

Το περιστατικό που καταγγέλθηκε, σημειώθηκε στα εξωτερικά ιατρεία όπου προσήλθε ο 57χρονος ως ασθενής. Ο 57χρονος, αναμένοντας της σειρά του προκειμένου να εξεταστεί, επιδόθηκε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της.

Μάλιστα, η αλλοδαπή γιατρός προέβη αμέσως στην υποβολή μήνυσης σε βάρος του ασθενούς και λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί τον συνέλαβαν μέσα στους χώρους του «Μαμάτσειου», όπου νοσηλευόταν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ρατσισμού, με την οποία οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (25/2) στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, με ανακοίνωσή της καταδίκασε την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε η γιατρός. «Τέτοιες πράξεις μάς παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους και δεν αρμόζουν στην εποχή μας και ιδιαίτερα στον χώρο του νοσοκομείου, όπου όλο το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό υπερβάλλει εαυτόν για το καλό και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Κοζάνης σε βάρος του 57χρονου συνταξιούχου ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση ενώ η δίκη του θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (26/2).

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις