ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φάρσαλα: Σύλληψη ανήλικου για κλοπές από αρδευτικές γεωτρήσεις

Φάρσαλα: Σύλληψη ανήλικου για κλοπές από αρδευτικές γεωτρήσεις

Αστυνομικοί του Α.Τ. Φαρσάλων συνέλαβαν το πρωί της Δευτέρας (16/3/2015), δύο άντρες, ηλικίας 32 και 16 ετών, για κλοπές από αρδευτικές γεωτρήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν το Ι.Χ. του 32χρονου στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων και το ακινητοποίησαν προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • καλώδια χαλκού, διαφόρων διαμετρημάτων, συνολικού μήκους 75,5 μέτρων και συνολικού βάρους 133 κιλών,
  • 46 μεταλλικές (μπρούντζινες) βάνες και
  • 45 πλαστικά εξαρτήματα αρδευτικών γεωτρήσεων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει τα παραπάνω αντικείμενα λίγες ώρες νωρίτερα από αρδευτικές γεωτρήσεις των Φαρσάλων αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και μέρος τους αποδόθηκε σε νόμιμους δικαιούχους.

Επιπλέον, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε πλήθος εργαλείων που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ως μέσο διευκόλυνσης των κλοπών, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφορά των κλοπιμαίων.

Εξακριβώθηκε επίσης ότι σε βάρος του 32χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για υπεξαίρεση με ποινή φυλάκισης ενός έτους, ενώ σημειώνεται ότι ο ανήλικος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων Λάρισας.

Σχετικές ειδήσεις