ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Έραβαν και πουλούσαν χιλιάδες ρούχα «μαϊμού»

Θεσσαλονίκη: Έραβαν και πουλούσαν χιλιάδες ρούχα «μαϊμού»

Έξι άτομα συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε καταστήματα ρούχων της Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί καταγγελία γνωστής εταιρείας της οποίας τα σήματα χρησιμοποιούσαν οι δράστες της απάτης.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα την Πέμπτη (10/9) και τα... λαυράκια που ανέσυρν οι αστυνομικοί ήταν χιλιάδες, για την ακρίβεια, τρεις χιλιάδες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε έλεγχο που έγινε σε ράφια και αποθήκες έξι καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν 3.000 απομιμητικά προϊόντα (μπλούζες, ζακέτες, φορέματα, παντελόνια κ.α.), με εκτιμώμενη ζημιά για την εταιρεία της οποίας τα ταμπελάκια χρησιμοποιούσαν οι δράστες, να φτάνει τις 128.000 ευρώ.

Μάλιστα στο υπόγειο ενός από τα καταστήματα βρέθηκαν ραπτομηχανές, ετικέτες και κατοχυρωμένα σήματα της καταγγέλουσας εταιρείας.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, μια ιδιοκτήτρια και πέντε υπεύθυνες καταστημάτων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμα ιδιοκτητών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ιδιοκτήτριες και οι υπεύθυνες των εμπορικών καταστημάτων, διέθεταν προς πώληση στους καταναλωτές είδη ένδυσης, τα οποία έφεραν πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων της παθούσας εταιρείας χωρίς ωστόσο να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια.

Οι συλληφθείσες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις