ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Το χρονικό των ερευνών για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

Το χρονικό των ερευνών για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

Στην αντεπίθεση περνά το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή τις αναφορές περί «ανεπάρκειας» και «ολιγωρίας» στις έρευνες για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου και δίνει στη δημοσιότητα το χρονικό των ερευνών.

«Αναφορές που διακινούνται και αναπαράγονται σε Μ.Μ.Ε. περί ανεπάρκειας και ολιγωρίας στις έρευνες, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, καθώς στερούνται παντελώς τόσο πραγματικής, όσο και νομικής βάσης», αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτό:

Αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής άμεσα επιλήφθηκε αυτεπάγγελτης προανάκρισης.

Άρχισε να συγκεντρώνεται προανακριτικό υλικό και προχώρησε η διαδικασία ταυτοποίησης τεσσάρων δραστών ηλικίας από 22 έως 38 ετών και μιας 22χρονης γυναίκας.

Την επομένη του περιστατικού στο Σύνταγμα, συλλαμβάνεται ένας 24χρονος. Οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος και τον παραπέμπει στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αίροντας την κράτησή του.

Οι υπόλοιποι τέσσερις δράστες αναζητούνται μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (06/11/2015) οπότε και λήγει η διαδικασία του αυτοφώρου.

Την Δευτέρα (09/11/2015) εκδίδεται από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών παραγγελία Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Δύο ημέρες μετά και συγκεκριμένα την Τετάρτη (11/11/2015), η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ υποστηρίζει πως «εντοπίσθηκαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ο 22χρονος και η 22χρονη, στους οποίους επιδόθηκαν κλήσεις και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις».

Σε ότι αφορά στον 22χρονο, έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας και ζήτησε προθεσμία να καταθέσει υπόμνημα την Δευτέρα (16/11/2015). Η νεαρή γυναίκα προσήλθε κανονικά και εξετάστηκε ανωμοτί.

Την Πέμπτη (12-11-2015) το απόγευμα, ανάλογες κλήσεις επιδόθηκαν και στους άλλους δύο δράστες, έναν 22χρονο και έναν 38χρονο, ο οποίοι έλαβαν 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν και αυτοί έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ότι στο πεδίο των ερευνών η Ελληνική Αστυνομία ενήργησε με αμεσότητα και πληρότητα, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες δικονομικές διατάξεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράστες και να σχηματιστεί σε βάρος τους σχετική ποινική δικογραφία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις