ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πώς απατεώνες σκορπούσαν τον τρόμο με ένα τηλεφώνημα - Τι ζητούσαν και γιατί

Πώς απατεώνες σκορπούσαν τον τρόμο με ένα τηλεφώνημα - Τι ζητούσαν και γιατί

Πίσω από μία απίστευτη απάτη που κάνει το γύρο του Διαδικτύου βρίσκονται περισσότερα από δύο άτομα, τα οποία επιχείρησαν να «φάνε» χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες.Ποιο ήταν το κόλπο που αποκαλύφθηκε και έφερε… συλλήψεις;

Η απίστευτη απάτη που κάνει το γύρο του Διαδικτύου -Το τηλεφώνημα που έσπερνε τρόμο

Παριστάνοντας άλλοτε τους γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους καλούσαν ηλικιωμένους και τους ενημέρωναν πως συγγενικά τους πρόσωπα (δήθεν) έχουν εισαχθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο ή ότι έχουν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη δύο αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 25 ετών, ενώ οι άνδρες της Αστυνομίας διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι απατεώνες χρησιμοποιούσαν ως πρόσχημα τη δήθεν εσπευσμένη εισαγωγή συγγενών τους σε νοσοκομείο ή την άμεση ανάγκη νομικής υπεράσπισής τους λόγω υπαιτιότητάς τους σε τροχαίο ατύχημα. Με αυτό τον τρόπο αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί τσάκωσαν επ αυτοφώρω τα δύο άτομα, τα οποία παριστάνοντας αυτή τη φορά αστυνομικό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν 89χρονη με σκοπό να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ την ίδια ημέρα προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να εξαπατήσουν δύο ακόμη ηλικιωμένες γυναίκες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και τυχόν άλλων παθόντων.

Σχετικές ειδήσεις