ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Χωρίς χειροπέδες στον εισαγγελέα ο 14χρονος που ομολόγησε το φόνο του φίλου του (pics)

Θεσσαλονίκη: Χωρίς χειροπέδες στον εισαγγελέα ο 14χρονος που ομολόγησε το φόνο του φίλου του (pics)

Από την πλαϊνή είσοδο και όχι από την κύρια, εισήλθε το μεσημέριστο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο μαθητής που ομολόγησε ότι επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε τον 14χρονο Τάσο, στο χωριό Γέφυρες.

Ο ανήλικος (συνομήλικος του θύματος) οδηγήθηκε, όπως αναφέρει το voria.gr- λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Δευτέρας (13/06) στο Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα και κατόπιν του ανακριτή.

Χωρίς να φορά χειροπέδες και με ένα καπέλο προκειμένου να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του, ο 14χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο της αστυνομίας που τον μετέφερε και συνοδεία ενός αστυνομικού που τον κρατούσε από τους ώμους, μπήκε στο κτήριο.

Ο 14χρονος κατηγορούμενος ως δράστης φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, ενώ προς το παρόν παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του εγκλήματος.

Κατά πληροφορίες, πάντως, ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεχόταν φραστικές επιθέσεις από το θύμα. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το Cnn.gr, οι αφορμές για τον καυγά ήταν ασήμαντες, όπως για παράδειγμα ποια οικογένεια έχει μεγαλύτερο τρακτέρ για τις αγροτικές δουλειές.

Καθώς οι κάτοικοι του χωριού Γέφυρα ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί, σήμερα (13/06) στις πέντε το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του άτυχου Τάσου.

Δείτε στη συνέχεια φωτογραφίες από το χωριό Γέφυρα την επομένη της αποκάλυψης του φονικού:

gefira1 copy
gefira2
gefira3

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί της Κυριακής, όταν κάτοικος της Γέφυρας εντόπισε το άψυχο κορμί του αγνοούμενου μαθητή κοντά στο ομώνυμο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής.

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι γονείς του μικρού Τάσου, ανησυχώντας διότι ο γιος τους δεν είχε γυρίσει στο σπίτι ύστερα από τη βραδινή έξοδο, απευθύνθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Εχεδώρου, όπου δήλωσαν την εξαφάνισή του.

Η είδηση της εξαφάνισης σήκωσε στο «πόδι» τον οικισμό της Γέφυρας, που αριθμεί περίπου 3.000 κατοίκους και βρίσκεται σε απόσταση 25χλμ. βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης.

Όλη τη νύχτα του Σαββάτου αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ήταν σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του αγοριού, με τη συμμετοχή, πέραν των ανδρών της Αστυνομίας και πολλών κάτοικων της περιοχής.

Η ελπίδα όμως να βρεθεί ζωντανό το παιδί έσβησε γύρω στις 10:30 το πρωί (Κυριακή 12/6).

Η σορός του ανήλικου βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος και διαπιστώθηκε ότι έφερε δύο τραύματα από μαχαίρι στην τραχηλική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, στο μαχαίρι βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα και του θύματος, το οποίο από τη μάχη που φαίνεται ότι προηγήθηκε της δολοφονίας του, έχασε κι ένα παπούτσι.

Σχετικές ειδήσεις