ΣΟΚ στη Βάρδα από τη σύλληψη παιδεραστών: «Ψάρευαν» ανήλικα στο διαδίκτυο

ΣΟΚ στη Βάρδα από τη σύλληψη παιδεραστών: «Ψάρευαν» ανήλικα στο διαδίκτυο

Σοκάρει την τοπική κοινωνία της Βάρδας η είδηση της  σύλληψης δύο ανδρών ο οποίοι επί μήνες «ψάρευαν» μικρά κοριτσάκια μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης  για να ικανοποιήσουν τα ανώμαλα σεξουαλικά τους ένστικτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Τρίτης (23/5) ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση και μετά από παρακολούθηση αρκετών ημερών, συνελήφθη από αστυνομικούς στη Βάρδα αλλοδαπός ηλικίας 40 ετών, με την κατηγορία της παιδεραστίας, ο οποίος μέσω διαδικτύου είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με κορίτσι ηλικίας 12 ετών από την Κρήτη.

Η διαδικτυακή συνάντηση του αλλοδαπού με την 12χρονη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε ξεκινήσει πριν από περίπου 4 μήνες. Ο 40χρονος, γνωρίζοντας ότι έχει να κάνει με ανήλικη της έστελνε άσεμνο φωτογραφικό υλικό ενώ ζητούσε πιεστικά και από το παιδί να φωτογραφηθεί γυμνό και να του στέλνει το υλικό.

Ευτυχώς οι γονείς της 12χρονης σχετικά έγκαιρα αντελήφθησαν τι συμβαίνει στο παιδί τους και άμεσα ενημέρωσαν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι άνδρες της δίωξης βρήκαν αμέσως τα διαδικτυακά ίχνη του 40χρονου ο οποίος εντοπίστηκε στη Βάρδα.

Χθες το πρωί συνελήφθη από άνδρες του ΑΤ Βάρδας στο σπίτι του, ενώ κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό του τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί βρήκαν στον υπολογιστή αρκετό πορνογραφικό υλικό το οποίο και θα εξεταστεί.

Άνδρες της αστυνομίας εξετάζουν το ενδεχόμενο μήπως ο παιδεραστής αλλοδαπός είχε ρίξει τα «δίχτυα» του και σε άλλα ανήλικα κορίτσια.

Παράλληλα συνελήφθη και δεύτερος αλλοδαπός, φίλος του 40χρονου, ο οποίος ανακρίνεται.

Το ΑΤ Βάρδας συνεχίζει την έρευνα.

Πηγή: patrisnews.gr