ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του έχοντας καταναλώσει αλκοόλ και... προσέφυγε στον Άρειο Πάγο

Ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του έχοντας καταναλώσει αλκοόλ και... προσέφυγε στον Άρειο Πάγο
INTIME NEWS

Άρειος Πάγος: Η υπόθεση ενδοκογενειακής βίας, τα περιστατικά ξυλοδαρμού και η βαθιά …μέθη του κατηγορούμενου συζύγου.

Ξυλοκόπησε τη σύζυγό του έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, όπως τουλάχιστον δέχθηκε το δικαστήριο.

Καταδικάστηκε από το Γ' Τριμελές Εφετείο της Αθήνας σε συνολική ποινή φυλάκισης δυο ετών και δέκα μηνών, αφού πρώτα κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της διακεκριμένης ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής απειλής. Ωστόσο, ζήτησε την αναίρεση της καταδίκης του από τον Άρειο Πάγο προβάλλοντας, μεταξύ άλλων τον ισχυρισμό, πως προέβη στις παραπάνω πράξεις επειδή βρίσκονταν σε βαθιά μέθη, η οποία αποκλείει την ικανότητα του προς καταλογισμό!

Ο λόγος για ένα 46χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος προσέφυγε το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της χώρας με αίτημα την αναίρεση της καταδίκης του για πολλούς λόγους. Μεταξύ αυτών, υποστήριξε πως η απόφαση του Εφετείου δεν είχε την πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτεί το Σύνταγμα και οι νόμοι, διότι δεν έλαβε υπόψη της τον ισχυρισμό του περί ελλείψεως καταλογισμού κατά το χρόνο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε, λόγω υπαίτιας πλήρους μέθης.

Ακόμη, υποστήριξε ότι κακώς δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και ότι το δικαστήριο προέβη σε πλημμελή εκτίμηση των αποδεικτικών στοιχείων.

Διαβάστε περισσότερα στο lawandorder.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σας αφορά! Πόσοι έχουν τα συμπτώματα στην Ελλάδα – Αναλυτικοί χάρτες

Σχετικές ειδήσεις