ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση ψευτογιατρού: Το βούλευμα «καταπέλτης», οι απάτες και το «κόλπο Σώρρα»

Υπόθεση ψευτογιατρού: Το βούλευμα «καταπέλτης», οι απάτες και το «κόλπο Σώρρα»
ΙΝΤΙΜΕ

Οι δικαστές υιοθέτησαν την 300 σελίδων εισαγγελική πρόταση που περιγράφει μια προς μια όλες τις άπατες που έκανε ο «Dr Kontos».

Με ένα βούλευμα «φωτιά» έστειλε στο «εδώλιο» στον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό» το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως την 300 σελίδων εισαγγελική πρόταση που περιγράφει μια προς μια όλες τις άπατες που έκανε ο «Dr Kontos», ο οποίος ανάλογα με την περίσταση εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NSA, αλλά και βοτανολόγος. Συνολικά, κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη ψυχική κατάσταση τους λόγω των προβλημάτων υγείας τους και χρησιμοποιώντας δεκάδες διαφορετικά κόλπα κάθε φορά. Στην μια περίπτωση χρέωνε 19.800 ευρώ για μια ένεση με δικά του «μαντζούνια», ενώ σε άλλη χρέωσε 54.000 ευρώ σε ασθενή για τοποθέτηση μοσχεύματος που θα αποκαθιστούσε τα κινητικά του προβλήματα, για να του τοποθετήσει τελικά κυλινδρικό κλωβό αξίας 900 ευρώ!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που ο «ψευτογιατρός» εξαπάτησε την οικογένεια παιδιού με καρκίνο, όπου -όπως περιγράφεται στην πρόταση-, εμφανίστηκε ως «εξαιρετικά καταρτισμένος και έμπειρος, ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδικευμένες γνώσεις και πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας ανίατων ασθενειών (…) και πρότεινε να διακόψουν για το ανήλικο τέκνο τους την προτεινόμενη, επιστημονικά ενδεδειγμένη, και ακολουθούμενη ως τότε θεραπεία και να ακολουθήσουν, ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε, αποτελούμενη από δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, ενέσιμά και μη, άγνωστης προέλευσης και χημικής σύστασης, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, παρασκευάζονταν στην Ελβετία από σπάνιες και δυσεύρετες πρώτες ύλες και ήταν άγνωστα στον κόσμο, ακόμη και στα περισσότερα μέλη της ιατρικής κοινότητας, θεραπευτικά αποστάγματα, υγρά εμπεριέχοντα δραστικά συστατικά της κάνναβης και φαρμακευτικά βότανα που ίδιος τους χορηγούσε, καθώς και αυστηρή διατροφή».

Την ίδια στιγμή, με την διατροφή στην οποία υπέβαλλε το παιδάκι, το οδήγησε σε αποστέωση, ενώ «απαξίωνε σκόπιμα τις γνωματεύσεις και ερμηνείες των άλλων γιατρών, καθώς και τα ευρήματα επί των μαγνητικών και η λοιπόν ιατρικών εξετάσεων που έδειχναν επιδείνωση /υποτροπή της νόσου, επικαλούμενος «λάθος διάγνωση – εκτίμηση – μελέτη» των εξετάσεων ισχυριζόμενος περαιτέρω ψευδώς ότι τα αποτελέσματα των ειδικών αιματολογικών εξετάσεων του ασθενούς από ιατρικό κέντρο της Ελβετίας στο οποίο ο ίδιος τις απέστειλε ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά, παρερμηνεύοντας επίσης τα συμπτώματα του ασθενούς που έτυχαν επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του».

Ανάμεσα στις καινοτόμες δήθεν θεραπευτικές προτάσεις του, ήταν και θεραπεία αποτελούμενη από έλαια και βότανα του Αγίου όρους. Όπως εξηγούν οι δικαστές, επρόκειτο για «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες του».

Σε άλλη περίπτωση, όπου ασθενής του ήταν ένα τετράχρονο αγόρι με μυϊκή ατροφία, ο 47χρονος γιατρός μαϊμού, είπε στους γονείς του παιδιού ότι τα φάρμακα (κορτιζόνη και τα λοιπά) που λάμβανε, προκαλούσαν βλάβη στον οργανισμό του και γι’ αυτό θα έπρεπε να ακολουθήσει αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη θεραπεία που αποτελούνταν από σκευάσματα που παρείχαν σταγόνες και (βότανα αποξηραμένα φύλλα φυτών) που ίδιος χορηγούσε. «Για πέντε μήνες το παιδί ακολούθησε τη θεραπεία με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να επιδεινωθεί ραγδαία, να χάσει σταδιακά τις δυνάμεις του να μην μπορεί να σταθεί όρθιος στα πόδια του και να καταρρεύσει σε διάστημα 20 ημερών παραμένοντας έκτοτε καθηλωμένο σε αμαξίδιο μη δυνάμενο να πατήσει ξανά εφόρου ζωής και να αυτοεξυπηρετηθεί παραπληγία ποσοστό αναπηρίας 85%».

Οι ενέσεις αρτεμισίνης αξίας 19.800 ευρώ

Ως νευροχειρουργός ογκολόγος παρουσιάστηκε στην Γ.Μ, η οποία έπασχε από μεταστατικό καρκίνο του μαστού, πείθοντας την ίδια και τους γονείς της ότι ήταν «ερευνητής σε ειδικό κέντρο της Ελβετίας που μπορούσε να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί με τη μέθοδο θεραπείας που γνώριζε, την πλήρη ίαση της σοβαρής αυτής ασθένειας, συστήθηκε δε σ' αυτούς με το ψευδές όνομα «Κόντος Νικόλαος», ενώ συνάμα υποσχέθηκε στους τελευταίους την πλήρη ίαση της ανωτέρω πάσχουσας από την ασθένειά της, αν διέκοπτε την προτεινόμενη και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ιατρικής επιστήμης, αποτελούμενη από χειρουργεία, ακτινοθεραπείες, χημειοθεραπείες κλπ και ακολουθούσε τη θεραπεία που της σύστησε».

Η προτεινόμενη από τον «ψευτογιατρό» θεραπεία βασιζόταν σε «ειδικά φάρμακα - αποστάγματα, προερχόμενα από την Ελβετία, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, βρίσκονταν ένα στάδιο πριν την έγκρισή τους από τον Ε.Ο.Φ., βασισμένα σε έλαια και πρώτες ύλες από βότανα του Αγίου Όρους, επτά ενέσεις αρτεμισίνης, αξίας 19.800 ευρώ εκάστη, για τις οποίες ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αποστέλλονταν από την Ελβετία στην Ελλάδα, κατόπιν άδειας από το Βατικανό που λάμβανε ο ίδιος ειδικά, λόγω της ιδιότητάς του ως ερευνητή σε ειδικό κέντρο της Ελβετίας, νερό από την Αμερική, εμπεριέχον ευγενή μέταλλα, πλατίνα και χρυσό, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, «τσιμεντώνουν» τα καρκινικά κύτταρα και εξαλείφουν την ασθένεια». Μάλιστα, κατάφερε να πείσει την ασθενή και τους γονείς της να του καταβάλουν για τις ανάγκες του «ιατρικού-θεραπευτικού» έργου του και για την αξία των σκευασμάτων της προτεινόμενης από αυτόν θεραπείας το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Ειδική μνεία, γίνεται σε ασθενή με κινητικά προβλήματα, τον οποίο έπεισε να οδηγηθεί στο χειρουργείο, αφού προηγουμένως του υποσχέθηκε πως έτσι θα περπατήσει ξανά. «Στην πραγματικότητα ουδέποτε είχε ιατρική ιδιότητα, η χειρουργική επέμβαση στην οποία τον έπεισε να υποβληθεί δεν επρόκειτο να αποκαταστήσει την υγεία του ούτε καν να βελτιώσει την κινητική του κατάσταση, στο χειρουργείο δεν επρόκειτο να τοποθετηθεί μόσχευμα κατασκευαζόμενο στην Αμερική και στη Γαλλία ούτε η αξία του ήταν 54.000 ευρώ αλλά θα τοποθετούταν κυλινδρικός κλωβός αξίας μόλις 900 ευρώ, όπως και πράγματι τοποθετήθηκε, ουδέποτε παρατήρησε στο χειρουργείο κίνηση στο κανάλι των νευρώνων των ποδιών του ασθενούς, και οι ενέσεις τις οποίες έκανε ο ίδιος στον ασθενή δεν αποτελούσαν ενέσεις με βλαστοκύτταρα ούτε είχαν οποιαδήποτε θεραπευτική αξία, αλλά εμπεριείχαν άγνωστες ουσίες χωρίς ιατρική αναγνώριση» καταλήγει η εισαγγελέας.

«Έφαγε» 200.000 χρησιμοποιώντας το κόλπο «Σώρρα»

Ανάμεσα στις δεκάδες ιατρικές απάτες για τις οποίες κατηγορείται ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός», κατάφερε να αποσπάσει ποσό ύψους 200.300 ευρώ χρησιμοποιώντας το κόλπο του…Αρτέμη Σώρρα. Ο Dr Kontos στην προκειμένη περίπτωση εμφανίστηκε ως πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, επικηρυγμένος από τις τουρκικές αρχές και υποστήριξε ότι διαθέτει μετοχές από την περίφημη «Τράπεζα της Ανατολής»!

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δικόγραφο της παραπομπής του σε δίκη, ο «Dr Kontos» «παρέστησε ψευδώς στον Ι.Π, συστηθείς σ' αυτόν ως διακεκριμένος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και δη επικηρυγμένος από τις τουρκικές αρχές, έχοντας για τον λόγο αυτό αλλάξει καθ' υπόδειξη της Αστυνομίας το πραγματικό του επώνυμο, με ανεπτυγμένη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση, ότι τυγχάνει νόμιμος κομιστής και κύριος τριών μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής»».

Μάλιστα, έπεισε το θύμα του ότι η αξία των μετοχών ήταν τεράστια επειδή το μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω Τράπεζας είχε καταβληθεί σε χρυσά νομίσματα, αλλά και πως η αγορά μιας τέτοιας μετοχής ήταν εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία, αφού οι εν λόγω μετοχές επρόκειτο να αναγνωριστούν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθέματος Αμερικής όπου φυλασσόταν ο χρυσός που αντιστοιχούσε σε αυτές τις μετοχές. Μάλιστα, για να εκταμιεύσει γρήγορα τα χρήματα επικαλέσθηκε ως… μέσο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά! Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στο θύμα του πως «στη γρηγορότερη εκταμίευση των χρημάτων θα τον βοηθούσε ο τότε αρχηγός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε γνωριμία, έτσι, δε, τον έπεισε να αγοράσει από αυτόν μία τέτοια μετοχή και δη την αριθ. 182284 μετοχή της «Τράπεζας της Ανατολής» εκ φράγκων χρυσών 125, μηδαμινής στην πραγματικότητα αξίας, αντί τιμήματος 200.300 ευρώ, ποσό το οποίο του κατέβαλε τμηματικά τόσο με μετρητά (ήτοι ποσό 100.000 ευρώ) όσο και μέσω τραπεζικών εμβασμάτων (ήτοι το υπόλοιπο του τιμήματος) κατά το διάστημα Αύγουστος- Σεπτέμβριος 2012».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: «Ψυχρό μέτωπο» φέρνει βροχές και καταιγίδες - Πώς θα κινηθεί

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: «Μάχη» με τις φλόγες σε εργοστάσιο ξυλείας - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στην 22χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε – Τη δολοφόνησαν λέει ο ιατροδικαστής