ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συμπλοκή στο Πέραμα: Στην εισαγγελία αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι επτά αστυνομικοί

Συμπλοκή στο Πέραμα: Στην εισαγγελία αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι επτά αστυνομικοί

Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν στις 7 απόγευμα οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα με ένα νεκρό οδηγό κλεμμένου αυτοκινήτου.

Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν στις 7 απόγευμα οι επτά αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου. Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και ενας αξιωματικό (υπαστυνόμος).

Όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Υπενθυμίζεται, ότι η καταδίωξη ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πέντε μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Παράλληλα, τραυματίστηκαν ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα και επτά αστυνομικοί.

Πυροβολισμοί στο Πέραμα: Το χρονικό της συμπλοκής

Όλα ξεκίνησαν όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν στη Λεωφόρο Θηβών, εντόπισαν ένα λευκό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα να κινείται ύποπτα στην περιοχή. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει ώστε να κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο, ωστόσο εκείνος αντί να υπακούσει, πάτησε γκάζι με σκοπό να διαφύγει.

Ξεκίνησε καταδίωξη για περίπου έξι χιλιόμετρα που κατέληξε στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα. Ο οδηγός του οχήματος, επιχειρώντας να διαφύγει, εμβόλισε τέσσερις μηχανές της ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί.

Τότε οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. άνοιξαν πυρ περίπου 20 φορές με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο συνοδηγός να τραυματιστεί και ο τρίτος της παρέας των κακοποιών να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Κηφισιά: Νεκρός ο υπάλληλος που δέχθηκε πυροβολισμούς

Τραγωδία στην Κηφισιά: Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας - «Φώναζε αιμόφυρτος βοηθήστε με»

Γλυκά Νερά: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του πιλότου- «Είχαμε σχέση με τον Μπάμπη»